Foci

Messi csodagólja is kevés volt a Real ellen

Real Madrid (real madrid, )
Real Madrid (real madrid, )

A Real Madrid 2-1-re legyőzte a Barcelonát a spanyol Szuperkupa-döntő visszavágóján és elhódította a serleget.

A Barcelona 3-2-re nyert a finálé odavágóján, így, ha kényelmes helyzetben nem is, de lépéselőnyben érezhette magát az ősi rivális otthonában. A hétvégén megsérülő Carles Puyol végül nem került be a keretbe, illetve a bemelegítés során megsérült Dani Alves is, ez pedig a jelek szerint összekuszálta a gondolatokat vendégoldalon.

A Real Madrid szabályosan nekiesett ellenfelének, már a saját térfelén megtámadta a Barcát, Higuaín pedig az első percekben gólt lőhetett volna, Valdés védett nagyot. Az argentin csatár a második lehetőségét már nem rontotta el, Mascherano rúgott luftot egy előre vágott labdánál, a támadó a tizenhatosig sétált vele, majd bebőrőzte a Barcelona kapusát (1-0). Szinte ideje sem volt felocsúdni a kezdeti meglepetésből Tito Vilanova legénységének, Cristiano Ronaldo sarokkal tette maga elé a labdát majd ugyan rosszul vette le, így is a hálóba lőtt (2-0).

Ha mindez nem lett volna elegendő, Adriano a 28. percben utolsó emberként rántotta le az egyedül kilépő Ronaldót, villant is az azonnali piros lap. A folytatásra aztán már tíz emberrel is összeszedte magát a Barcelona, amely a felvonás végén szépített, Lionel Messi tekert bámulatos szabadrúgásgólt Iker Casillas kapujába bő 30 méterről (2-1). Az argentin lett ezzel a valaha volt legeredményesebb katalán játékos az El Clásicók történetében.

Ilyen első 45 perc után szinte borítékolható volt, hogy a második egy kissé visszafogottabb lesz, de azért így sem panaszkodhatunk, voltak izgalmak bőven. Rögvest a felvonás elején Pedro egyenlíthetett volna, Casillas azonban lábbal védett. A Barcelona elkezdte átvenni a fölényt labdabirtoklásban, ám a Madridot mindez nem zavarta, ha kellett, az ellenfél tizenhatosáig bikázták a labdát a hazai védők, az eredmény megőrzése volt a tét.

A Real így is eldönthette volna már korábban a találkozót, ezzel pedig a kupa sorsát, Higuaín azonban ígéretes helyzetből csak kapufát lőtt. A legvégén még a frissen igazolt Luka Modric lövését kellett blokkolnia egy vendégvédőnek.

Videó – a mérkőzés góljai:


Real Madrid – Barcelona footyroom.com by footyroom

Az eredmény aztán már nem változott, a Real Madrid 2-1-re nyert és 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal hódította el a spanyol Szuperkupát, a történelem során immáron kilencedszer. A Barca nem tudott történelmet írni, egy esetleges győzelem esetén 80 év után billent volna újra az örökmérleg a katalánok felé.

Eredmény – spanyol Szuperkupa-döntő, visszavágó
Real Madrid – Barcelona 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Higuaín (11.), Ronaldo (19.) illetve Messi (45.)
Piros lap: Adriano (28.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik