Foci

Iniesta elhappolta a díjat Messi és Ronaldo elől

iniesta (iniesta, )
iniesta (iniesta, )

A labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájának sorsolása után hirdették ki az UEFA Év játékosa címet, amelyet a két szupersztár elől Andrés Iniesta nyert el.

A díj két fő esélyese Európa leghíresebb focipárosa, a Barcelona argentin zsenije, az előző szezomben 73 gólig jutó Lionel Messi és a Real Madrid gólzsákja, a 64 találatot szerző portugál Cristiano Ronaldo volt.

A spanyolokkal Eb-címet nyerő Andrés Iniesta sokak által jobban megérdemelte volna, de a várakozások szerint két szupersztár mellett el kellett volna elhalványulnia.

Az UEFA 53 országából 1-1 szakújságíró szavazata alapján dőlt el a nyertes személye, de előtte még a BL-sorsolás alatt felbukkant a skót, de fő sikereit a Manchester Uniteddel elérő Denis Law, aki 1964-ben lett az UEFA Év játékosa.


Denis Law (Fotó: AFP)

A BL-sorsolásban a címet 1995-ben első afrikaiként elnyerő libériai George Weah is segédkezett, majd a már rövid hajjal és bajusz nélkül érkező 1987-es díjazott, a holland Ruud Gullit következett.


Ruud Gullit (Fotó: AFP)

A BL-sorsoláson a negyedik kalap csapatait 2006 legjobb európai játékosa, az olasz Fabio Cannavaro segített kisorsolni.

Végül színpadra szólították Messit, Iniestát és Ronaldót, akik elmondogatták az ilyenkor szokásos közhelyeket, hasonlóképpen nyilatkoztak a Barsa és a Real sorsolásáról.

Ezután kihirdették az eredményt, amelyet Messi mosolyogva, Ronaldo egy gyors grimasszal nyugtázott: Az újságírók ugyanis Andrés Iniestát választották meg Európa legjobb focistájává.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik