Foci

BL-sorsolás: együtt a Real, a Dortmund, az Ajax és a City

Monacóban kisorsolták a 2012-2013-as Bajnokok Ligája csoportbeosztását: a spanyol, a holland, a német és az angol bajnok a D csoportban kapott helyet.

Az est kezdetén Frank Lampard hozta be a terembe a serleget, mivel az előző kiírást drámai csatában a Chelsea nyerte meg a Bayern München ellen.

A BL idei szezonjának nagyköveteként Steve McManaman, aki első angolként külföldi csapattal nyerte meg a sorozatot – a Real Madriddal még 1999-ben -, is megjelent a színpadon, majd kezdetét vette a sorsolás.

Sokan azt várták, hogy egy igazi halálcsoport jöjjön létre az idei kiírásban, ám a Milan keresztülhúzta a számításokat, hiszen a televíziós közvetítésések miatt a spanyol bajnok Real Madrid, az angol első Manchester City mellé nem kerülhetett oda az olasz aranyérmes Juventus, ám így is egy bajnok lett a kvartett harmadik szereplője, a holland Ajax. A slusszpoén azt volt, amikor ebbe a négyesbe végül bekerült a német első, a Borussia Dortmund is, így a leginkább várt nap az lesz a BL-ben, amikor a D csoport alakulatai lépnek majd pályára.

A két magyar érdekeltségű klub hozható kvartettbe jutott: Juhász Roland csapata, az Anderlecht az AC Milan, a Malaga és a Zenit ellen kellene, hogy kivívja a továbbjutást, míg a Megyeri Balázst foglalkoztató Olympiakosz az Arsenallal, a Schalkéval és a Montpellier-vel küzd majd meg.

A idény május 25-én zárul majd Londonban: a döntés azért esett a Wembleyre, hogy az UEFA tiszteletét fejezze ki az idén 150 éves angol szövetség felé.

A Bajnokok Ligája csoportbeosztása
A csoport: FC Porto, Dinamo Kijev, Paris Saint-Germain, Dinamo Zágráb
B csoport: Arsenal, Schalke 04, Olympiakosz, Montpellier
C csoport: AC Milan, Zenit Szentpétervár, Anderlecht, Malaga
D csoport: Real Madrid, Manchester City, Ajax, Borussia Dortmund
E csoport: Chelsea, Shakthar Donyeck, Juventus, Nordsjaelland
F csoport: Bayern München, Valencia, Lille, BATE Boriszov
G csoport: FC Barcelona, Benfica, Szpartak Moszkva, Celtic
H csoport: Manchester United, Braga, Galatasaray, CFR Cluj

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik