Foci

Dzsudzsákról szólt a hétvége

Dzsudzsák Balázst választotta az orosz élvonalbeli bajnokság legutóbbi fordulójának legjobbjává a labdarúgásra szakosodott Jevro-futbol nevű orosz honlap.

A magyar válogatott balszélsője, akit a szakportál keddi írása a hét válogatottjának középpályás sorába illeszt, azzal érdemelte ki az elismerést, hogy a fővárosi rangadón csapatát, a Dinamo Moszkvát kimagasló teljesítménnyel segítette hozzá a Lokomotiv Moszkva elleni 3-2-es győzelemhez. A Jevro-futbol szerint Dzsudzsák Balázs “végre felébredt”, és igazolta, hogy a Dinamo miért fizetett érte euro tízmilliókat előző klubjának, az Anzsinak.

“Az ellenfél játékosai nem tudták követni a cikázását, hol balra, hol jobbra cselezett ellenállhatatlanul, hol itt, hol ott tűnt fel, volt, amikor passzolt, volt, amikor egyedül oldotta meg a helyzetet, olykor pedig váratlanul lőtt kapura. A statisztikai adatok magukért beszélnek: gólt szerzett, és volt két gólpassza is” – méltatta Dzsudzsákot az orosz portál.

Videó – Dzsudzsák-show a moszkvai rangadón:

Szó se róla, a magyar válogatott szélsője elkapta a fonalat, az ezt megelőző bajnokin is gólt szerzett. Kedden újabb feladat vár rá és csapatára, a Dinamo Moszkva ugyanis a német VfB Stuttgartot fogadja az Európa Liga-selejtező playoffkörének visszavágóján. Hajnal Tamás csapata az odavágón 2-0-s előnybe került, ám a hétvégén fájó vereséget szenvedett a Wolfsburgtól, kérdés, mennyire lesz rend a fejekben a hajrában elbukott idénynyitó után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik