Foci

Bajban lehet Drogba és Anelka

A részvényesek között dúló vita miatt elképzelhető, hogy Didier Drogbától és Nicolas Anelkától is meg kell majd válnia a kínai Shenhua labdarúgócsapatának.

A sanghaji klubnál az okoz feszültséget, hogy az elnök, Csu Csün (Zhu Jun) megelégelte, hogy a nagy részvényesek közül ő az egyetlen, aki komoly összegeket áldoz az együttesre. Jelezte, a jövőben csak akkor költ az eddigieknek megfelelő mértékben a gárdára, ha 28,5 százalékos részesedése 70 százalékosra növekszik.

Az üzletember öt és fél éve szerezte meg a klub részvényeinek közel egyharmadát, s azóta – egy helyi lap információi szerint – több mint 94 millió dollárt invesztált a csapatba, míg a többi nagy részvényes semmit. Csu még 2007-ben úgy állapodott meg részvényes társaival, hogy ha két év alatt legalább 23,6 millió dollárt fektet a gárdába, övé lesz a részvények 70 százaléka. Ez ugyanakkor azóta sem történt meg.

Az elnök most kijelentette, hogy nem száll ki a klubból, ám a jövőben a költségeknek csak akkora részét állja majd, amekkora részvénycsomaggal rendelkezik, azaz 28,5 százalékát.

Amennyiben a helyzet nem oldódik meg, a Shenhua nem fogja tudni kifizetni a Chelsea korábbi elefántcsontparti és francia támadójának 300-300 ezer dolláros heti bérét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik