Foci

Skrtel főszereplésével: Pool-City 2-2

liverpool manchester city (liverpool, manchester city)
liverpool manchester city (liverpool, manchester city)

A Premier League hétvégi fordulójának rangadóján a Liverpool közelebb állt a győzelemhez, de végül ikszelt a bajnokkal.

A Liverpool súlyos, 3-0-s vereséget szenvedett az első fordulóban, legutóbb ekkorát 1939-ben égett a nyitókörben, a City ugyanakkor 3-2-re megverte a Southamptont.

A hazaiak kezdőcsapatában ott volt a 17 éves Sterling, kiimaradt viszont a védelem tengedélyéből Carragher, aki az eltiltott Aggert helyettesítette volna: végül ez a feladat Coatesre várt. Nehezedett a Pool helyzete a 3. percben, ugyanis le kellett cserélni sérülés miatt Lucas Leivát.

A 18. percben Sterling adott középre, érkezett Borini és nagy helyzetben 6 méterről mellélőtt Kolarov szorításában. Egy perc múlva Tevez kapta a kiugratást, az alapvonal felé vitte, kapura lőtte hihetetlen éles szögből, a labda a jobb kapufáról pattant vissza, majd a liverpooliak menteni tudtak. A 31. percben Balotelli kavargatott a bal oldalon, fölébombázott hat méterről, kisodródott helyzetben. Egy perccel később Gerrard adott a kapu elé, Kolarov majdnem saját kapujába pörgetett. A 35. percben megszerezte a vezetést a Liverpool. Steven Gerrard ívelte be a szögletet, Martin Skrtel ellentmondást nem tűrően érkezett és emelkedett, a kapuba fejelte a labdát (1-0).

A City nem játszott jól, alig voltak helyzetei, a 64. percben mégis egyenlíteni tudott Yaya Touré révén (1-1). Tevez adta középre a labdát, amit sem Reina, sem Kelly nem tudott megjátszani, így Touré köszönte szépen, a kapuba lőtte. Nem sokáig örülhetett azonban Roberto Mancini, ugyanis Rodwell kezezését követően az addig rendkívül pontatlanul játszó Luis Suarez remekül tekert el egy 22 méteres szabadrúgást Hart kapujába (2-1).

A 79. percben elképesztő hibát követett el Martin Skrtel: a jobb oldali oldalvonal közeléből hazaadta a labdát, de senki nem várta a passzt, egyedül Carlos Tevez, aki lecsapott rá, elhúzta Reina mellett és ismét kiegyenlített (2-2). A 86. percben gyönyörű vendégtámadás végén Kolarov passzolt laposan a kapu előtt érkező Dzekóhoz, a bosnyák azonban nagy helyzetben kilőtte a labdát a stadionból.

A Liverpool kezében volt a meccs, de aztán egy egyéni hiba után leadott két pontot a bajnok Manchester Citynek, amely rég játszott ennyire gyengén, mint vasárnap.

Eredmény – Premier League, 2. forduló
Liverpool – Manchester City 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Skrtel (34.), Suarez (66.), illetve Y. Touré (64.), Tevez (79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik