Foci

Nem tud gólt lőni az Arsenal

Második bajnoki mérkőzésén is 0-0-t játszott a londoni csapat a Premier League-ben.

Hazai pontvesztéssel kezdte a szezont az Arsenal, amikor is a Sunderland ellen ért el 0-0-t az Emirates Stadionban. A Stoke a Reading elleni 1-1-gyel indult, hazai pályán azonban össze kellett kapnia magát a londoniak ellen. Ez végül sikerült, pontosabban az Arsenal volt erőtlen a meccs nagy részében.

A Wenger-csapat a Mannone – Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs – Arteta, Cazorla, Diaby – Gervinho, Giroud, Podolski kezdővel vágott neki a meccsnek, tehát Robin van Persie és Alex Song elvesztését követően sem gyenge az Ágyúsok kerete.

Rögtön a találkozó elején a Stoke veszélyeztetett, Walters a hetedik percben fejelt lesgólt. Az Arsenalban különösen Santi Cazorla volt aktív, többször is veszélyeztetett, a legpontosabban a 34. percben, de a hazaiak kapusa, Begovic a helyén volt. A londoniak mezőnyfölényben játszottak, de a támadásaik nem voltak  elsöprőek, inkább görcsösek. A 64. percben Wilkinson kegyetlenül rácsúszott Vermaelen lábára, a piros helyett csak sárgát kapott a Stoke védője.

Giroud szinte egyáltalán nem tudott helyzetbe kerülni, a meccs 74. percében Diaby tette ezt meg, de eltotojázta a ziccert 11 méterre a kaputól. A találkozó utolsó negyedórájára Podolski és Gervinho helyett érkezett a pályára Oxlaide Chamberlain és Walcott, de megélénkült a hazaiak játéka is: Showcross és Jerome zavarta meg az Arsenal védelmét több alkalommal is.

A 84. percben már 11-0 volt a szögletarány az Arsenal javára, de ez sem jelentett semmit. A 89. percben Giroud nagyon messziről, az oldalvonal mellől szúrta kapura, a Stoke kapusa kint állt, de a lövés célt tévesztett.

Gól nem született, mindkét csapat kétpontos két kör után.

Eredmény – Premier League, 2. forduló
Stoke City – Arsenal 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik