Foci

Megizzadt a Loki a Pápa ellen

Szakály Péter (szakály péter, )
Szakály Péter (szakály péter, )

A címvédő DVSC-TEVA labdarúgócsapata hazai pályán 1-0-ra verte a Lombard Pápát az OTP Bank Liga 5. fordulójában.

A bajnoki címvédő Debrecen eddigi négy meccséből hármat is meg tudott nyerni egy vereség mellett, míg a Pápa továbbra is első bajnoki győzelmére hajt. A Lombardnak nem jött jól az, hogy a Loki a hét közben nagy verést kapott a Club Brugge-től, így Kondás Elemér fiait érthetően fűtötte a bizonyítási vágy.

Ennek megfelelően a DVSC-TEVA pörgősen kezdte az összecsapást, igaz a Pápa sem játszott alárendelt szerepet, az első percek után benne volt a pakliban egy sokgólos mérkőzés. Próbálkoztak a csapatok, ám igazán nagy gólhelyzet egyik oldalon sem alakult ki, a félidő második felére ráadásul a tempó is visszaesett.

Fordulás után már leginkább a Loki volt az aktívabb támadóoldalon, ám a mérkőzés egyik, ha nem legjobbja, Szűcs Lajos remekül dirigálta a pápai védelmet, így a gólhelyzetek továbbra is elmaradtak. Yannick a 63. percben átlövéssel próbálkozott, ám Szűcs bravúrral a léc fölé tolta a labdát.

Már benne voltak a csapatok az utolsó negyedórában, amikor Varga beadása után a pápai védők lescsapdája mondott csődöt, Szakálynak így arra is volt ideje, hogy combbal megszelídítse a labdát a tizenhatoson belül, majd higgadta a hálóba passzolt (1-0).

A Lokinak nem volt sietős a továbbiakban, míg a Pápa nem tudott mit kezdeni jobb erőkből álló ellenfelével. A hajrában majdnem 2-0-ra módosult az állás, ám Szakály fejesét hatalmas bravúrral védte Szűcs. A DVSC végül mind a három pontot otthon tartotta, nem is érdemtelenül, ugyanakkor a hajdúságiak hiába játszottak fölényben, nem túlzás azt állítani, hogy nyögvenyelős sikert arattak.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló

Debrecen, 2500 néző, Vezette: Takács János

DVSC-TEVA – Lombard Pápa 1-0 (0-0)

DVSC: Verpecz – Bernáth, Simac, Szűcs I., Korhut – Bódi (Dombi, 65.), Varga J., Lucas (Szakály P., a szünetben), Yannick – Kulcsár T. (Coulibaly, a szünetben), Sidibe Vezetőedző: Kondás Elemér

Pápa: Szűcs L. – Dlusztus, Balogh B., Rodenbücher, Présinger (Németh M., 76.) – Arsic, Tóth G. (Benko, 80.), Quintero, Maróti, Szabó O. – Seye (Cekulajevs, 65.) Vezetőedző: ifj. Bene Ferenc

Gólszerző: Szakály (77.)

Sárga lap: Simac (81.), illetve Tóth G. (2.), Maróti (38.), Quintero (45.), Présinger (56.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik