Foci

Gyurcsó-duplával verte a Vidi a Halit

A Videoton együttese hazai pályán 2-1-re nyert a Haladás ellen az OTP bank Liga 5. fordulójában. Szolnoki Rolandot kiállították.

A Videoton az európai kupaporondon leginkább élményszámba menő védekezésével hívta fel eddig magára a figyelmet, a bajnokságban ugyanakkor nem árt támadnia is, ha nem akarja, hogy a riválisok nagy előnybe kerüljenek. Ehhez megfelelő partner volt a Haladás, amely nem arról híres, hogy beállna bekkelni.

Az első nagy helyzet a fehérváriak előtt adódott, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Haraszti vihette a labdát a kapusra, Rózsa azonban fogta a rövid felsőbe tartó lövést. A továbbiakban is főleg a Vidi nyomott, ám nem jártak sikerrel a hazai akciók.

A második félidőben a szombathelyiek veszélyeztettek először, ám üggyel-bajjal tisztázott a hazai védelem Halmosi ívelése után. A 61. percben aztán Kovács szépen csinálta meg magának a lövőhelyzetet, Rózsa még védett, azonban az akciót remekül követte Gyurcsó, aki a kipattanót az üres kapuba lőtte (1-0). A fiatal válogatott szélső nem sokkal később újra betalált, Haraszti remekbe szabott centerezését passzolta a hálóba (2-0).

Sima hazai győzelemnek tűnt, ám a 79. percben a csereként beálló Szolnoki rácsúszott Halmosi lábára, azonnal villant a piros. Nem is kellett sok a Halinak emberelőnye kihasználásához, a kissé bealvó védők között Andorka bólintott a hálóba (2-1). Paulo Sousa nem is bírta idegekkel, önszántából bement az öltözőbe.

Felpörögtek innentől az események, a Haladás ment az egyenlítésért, a Videoton pedig veszélyes kontrákat vezetett. A 89. percben Androka kerülhetett volna gólhelyzetbe, ám a labda megcsúszott a vizes füvön, így Bozovic kezei között landolt. Egy szöglet után még Iszlai előtt adódott nagy lehetőség, ám szögletre tudott menteni a hazai védelem. Az eredmény már nem változott a folytatásban, így a Videoton otthon tartotta a három pontot, a Haladás elveszítette veretlenségét.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló

Székesfehérvár, 2478 néző, Vezette: Andó-Szabó Sándor

Videoton – Szombathelyi Haladás 2-1 (0-0)

Videoton FC: Bozovic – Brachi (Szolnoki, 56.), Szekeres, Vinicius, Hector – Tóth B. (Sándor, 73.) – Gyurcsó, Renato Neto, U. Nikolic – Haraszti (Nikolics, 64.), Kovács I. Vezetőedző: paulo Sousa

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics (Jagodics, 60.), Korolovszky (Kalász, 74.), Fehér Z. – Búrány (Kulcsár K., 79.), Iszlai – Radó, Nagy G., Halmosi – Andorka Vezetőedző: Artner Tamás

Gólszerzők: Gyurcsó (61., 64.) illetve Andorka (81.)

Sárga lap: Renato Neto (66.), illetve Nagy G. (14.), Halmosi (18.), Guzmics (19.), Korolovszky (39.), Schimmer (87.)

Piros lap: Szolnoki (76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik