Foci

Elbukott a Real Madrid a Getafe otthonában

Real Madrid (real madrid, )
Real Madrid (real madrid, )

Óriási meglepetésre a címvédő Real Madrid 2-1-re kikapott a Getafe otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

A Valencia elleni 1-1-es döntetlennel nyitotta a bajnoki szezont egy hete a Real Madrid. Az az iksz beleférhetett, elvégre a Valencia nem rossz csapat, a Getafe elleni esetleges pontvesztés ugyanakkor már kínos lehetett.

Már rögtön a meccs elején nagy helyzetek maradtak ki, ezek közül is a legnagyobbat Özil hagyta ki a 16. percben, aki Cristiano Ronaldo finom passzát 5 méterről a kapufára lőtte, miközben a kapu üres volt. A 28. percben Higuain első helyzetét gólra váltotta: a bal oldalon, majd középen ment a Blancók támadása, Di Maria adta a támadónak, aki ballal a kapuba továbbította a játékszert, miután a két védőt és a kapust is kicselezte  (0-1).

A 34. percben Abraham fejese ment alig mellé, a Getafe nem illetődött meg, holott kettejük utolsó hét meccsén nem tudta megverni a királyi gárdát.

Most viszont Abdelaziz Barrada nevét kell megjegyeznie a Real drukkereinek, ugyanis előbb gólpasszt adott Juan Valerának (gyönyörűen fejelt Casillas kapujába a hazai játékos egy jobb oldali szabadrúgás után), majd pedig egy villámgyors kontra végén a 75. percben önmaga fejezte be az akciót eredményesen.

Utóbbi akció egyébként egy kezezés után indulhatott el: Colunga kapta szinte a vendégtérfél közepén, átvette a labdát Albiol árnyékában, és meg is tolta maga előtt (a kezével), a kapu felé indult, majd amikor kellett, Barradának passzolt, ő pedig félmagasan a hálóba lőtt. Albiol hiába reklamált, csak sárgát kapott.

A demoralizáló gól után a királyiak védelme majdnem összehozott egy harmadik hazai gólt is, majd futott az eredmény után a Real, az eredmény azonban már nem változott.

A meccs végén Fabio Coentraót a kispadról állította ki a játékvezető, így ő nem játszhat a következő mérkőzésen.

A Barcelona – amely nagy nehezen nyert az Osasuna otthonában – így két meccs után máris ötpontos előnybe került a bajnokságban a Reallal szemben.

Eredmény – spanyol labdarúgó-bajnokság
Getafe – Real Madrid 2-1 (0-1)
gólszerzők: Valera (55.), Barrada (75.), illetve Higuain (27.)
piros lap: Coentrao (90., a kispadról)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik