Foci

EL-csapatok vasárnapja: a Loki és a Vidi következik

DVSC, Brugge (dvsc-teva, club brugge, )
DVSC, Brugge (dvsc-teva, club brugge, )

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának zárónapján az Európa Ligában szereplő Debrecen és Videoton lép pályára.

A Loki számára nem úgy alakult a selejtező, ahogy azt elképzelték a cívisvárosban, hiszen a belga Brugge 3-0-ra nyert a nyíregyházi odavágón, így szinte semmi esélye sem maradt a piros-fehér gárdának arra, hogy ott legyen az EL csoportkörében.

Így a bajnokságban javíthat a bajnok, az eddig nyeretlen Pápa ellen: a Lombard két döntetlen mellett kétszer vesztesen hagyta el a gyepet, így utolsó előtti a tabellán.

Az nb1.hu-nak nyilatkozva Kondás Elemér elmondta, sikertelensége ellenére nehéz ellenfél a Pápa.

“Biztos, hogy sérülés miatt nem lehet velünk Farkas Balázs, Bouadla és Máté Péter, a többiek elvileg rendelkezésemre állnak. A Pápa elleni találkozó csak papíron tűnik könnyűnek. Nem felejtjük el, hogy a legutóbbi bajnokságban kettő-kettőre végeztek Debrecenben, ez pedig óvatosságra int bennünket. Veszélyes ellenfél érkezik hozzánk, ezért nagyon oda kell figyelnünk, hogy otthon tartsuk a bajnoki pontokat.”

“Kevés pontot szereztünk eddig és a bajnok Debrecen otthonában is ellenfelünk a találkozó első számú favoritja. Igyekszünk majd felszabadultan játszani, míg a Lokit nyomni fogja az esélyesség terhe. Felkészültünk a Debrecen játékából, ugyanakkor kérdéses, hogy a Lokiból vajon mennyit vett ki a csütörtöki kupamérkőzés és az utazás” – mondta Herédi András, a pápaiak pályaedzője.

Debreceni VSC – Lombard Pápa, 16:30, TV: m1
Debrecen, DVSC Stadion, vezeti: Takács János

A Videoton pont ellentétes utat tudhat maga mögött, hiszen a Lokival szemben kedvező helyzetből várják a visszavágót: a török Trabzonspor otthonában értek el értékes 0-0-t a fehérváriak.

Így a Pápánál jóval erősebb Haladás ellen elképzelhető, hogy egy tartalékosabb Vidi fut majd ki a gyepre, pont amiatt, hogy nagyon közel vannak a bravúrhoz a piros-kékek.

“A Haladás elleni meccs nem lesz könnyű, mert ahogy azt a szezon előtt is elmondtam már, a szombathelyi csapat lehet az az együttes, amely a három bajnokesélyes klub küzdelmeibe beleszólhat. Szervezett, egyre jobban játszó és jó formában lévő csapat a Haladás, így nekünk is rendkívül szervezetten és nagy intenzitással kell játszanunk ellenük ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot” – nyilatkozta a vidi.hu-nak a fehérváriak szakvezetője, Paulo Sousa.

“Nagyon készülünk a rangadóra, bár én azért nem merném rangadónak titulálni a ma esti mérkőzést, mert magunkat nem sorolom a dobogóesélyes csapatok közé. Még akkor sem, ha nagyon hízelgő Paulo Sousa minősítése. Egyszerűen azért nem, mert szűkebb a keretünk, mint a Videotoné, a Debrecené, a Győré, de még a Diósgyőré és a Pécsé is gazdagabb. Ennek ellenére a pontszerzés szándékával utazunk Székesfehérvárra” – ezek már Artner Tamás, a Haladás vezetőedzőjének szavai, aki az nb1.hu-nak nyilatkozott.

Videoton FC – Szombathelyi Haladás, 18:30, TV: Sport2
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, vezeti: Andó-Szabó Sándor

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik