Foci

Kovács Norvégiában, Lencse Izraelben volt nyerőember

Felemásan szerepeltek a magyar légiósok az európai labdarúgó-bajnokságokban. Fülöp Mártonéké a legnagyobb bravúr.

Ahogyan arról már beszámoltunk, Dzsudzsák Balázs parádés játékának köszönhetően (egy gól és két gólpassz), a Dinamo Moszkva 3-2-re nyert a Lokomotiv Moszkva otthonában az orosz Premjer-ligában, ezzel vélhetően megkezdte a felzárkózást a tabellán.

Az Alanyia Vlagyikavkaz a Rostov othonában játszott bajnokit, 3-1-re kikapott, Priskin Tamás végigjátszotta a mérkőzést.

Angliában nem a mieink voltak a főszereplők, ugyanis Gera Zoltán annak ellenére nem játszott a Tottenham ellen 1-1-es döntetlent elérő West Bromwich Albionban, hogy egy hete nagyszerű gólt ért el a Liverpool ellen. A másodosztályban nem lépett pályára a Leicesterben Futács Márkó (Blackburnben kapott ki a csapat 2-1-re).

Szalai Ádám kezdő volt a Mainzban, de a csapata csak 1-1-es döntetlen ért el a Freiburg otthonában. A magyar válogatott támadó végigjátszotta a mérkőzést.

Szabics Imre kezdett a Sturm Grazban, egészen a 87. percig pályán volt az Admira ellen, a graziak 3-2-re győztek. Hosszú idő után lépett pályára kezdőként a belga Anderlechtben Juhász Roland. A magyar válogatott védelmének oszlopa végigjátszotta a Leuven elleni idegenbeli találkozót, amely 1-1-re végződött.

Fülöp Márton állt az Asteras Tripolis csapatának kapujában az AEK Athén ellen, a görög fővárosban. A kiscsapat meglepetésre 1-0-ra nyert idegenben.

Lencse László továbbra is jól érzi magát az izraeli bajnokságban, ugyanis a patinás Beitar Jerusalemmel szemben aratott 3-2-es siker alkalmával ő lőtte a második gólt a Hapoel Kiryat Shmona színeiben. Ez volt az első kör a bajnokságban, az izraeliek a BL-selejtezőben hétközben a BATE ellen 2-0-ra kaptak ki, nagy bravúrral még elérhető lehet a főtábla.

Kovács Péter még Lencsét is felülmúlta, ugyanis egy gólpasszal és két góllal jelentkezett a norvég bajnokságban. A vöröshajú támadó a Lilleström ellen talált be a 42. és a 64. percben a Stromsgodsted színeiben. Csapata vezeti a tabellát 40 ponttal a 38 pontos Molde és a 36 pontos Rosenborg előtt.

Lengyelországban Lovrencsics Gergő kezdett a Lech Poznanban a Polonia Warszawa otthonában, a 89. percben lecserélték, a meccset 2-1-re nyerte a Poznan, amely két meccs után 100 százalékos a ligában.

Vass Ádám csapata, a CFR Cluj a román bajnokságban a Rapid Bukarest vendége volt. A magyar játékos kezdett, a kolozsváriak 2-0-ra el is mentek, de az EL-ben is menetelő hazaiak fordítottak és győztek 3-2-re. Vass a 78. percben megsérült, egyelőre nem tudni, mennyire súlyosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik