Foci

Kiütötte a Győr a Kecskemét csapatát

A labdarúgó NB I.-ben már az első félidőben eldőlt a Győr-Kecskemét találkozó. A KTE még mindig nyeretlen a bajnokságban.

A Győr a nézőket akarja visszacsalogatni sokadszorra az ETO Parkba, a Kecskemét pedig első győzelmére készül az NB I. idei szezonjában, így indult kettejük találkozója.

A középkezdés után fél perc múlva helyzetbe került a hazai csapat, de Antal védését követően Jorginho a másik oldalon veszélyeztetett, jól előjel volt az első perc eseménysorozata. És valóban, mindkét csapat támadójátékkal lépett elő, ez pedig nagyszerű első félidőt eredményezett.

A 8. percben Varga Roland érkezett Koltai labdájára, laposan 10 méterről lőtt a kecskeméti kapuba (1-0). Sós Márkó válaszolt egy lövéssel a gólra, majd Borinak volt egy gyengécske próbálkozása, hogy aztán egy furcsa eseménysor után megduplázza előnyét a Győr.

A 29. percben egyedül mehetett a kapu felé Varga Roland, a támadó átemelte a kimozduló Antal fölött a játékszert, majd ütközött a kapussal. A labda kikötött a kapuban, de Szilasi játékvezető nem ítélt gólt, ehelyett kiállította Antalt és 11-est adott az ETO-nak. A büntetőt Koltai értékesítette, a kapuba a 300. NB I.-es meccsét játszó Németh állt.

A 38. percben megszerezte harmadik gólját a Győr, egy szöglet után három játékost ért a labda, a végén Strestík a kapu torkában fejelte tovább a labdát a hálóba (3-0).

A második félidő első fele olyan unalmas volt, hogy negyedóra után elfelejtettük, milyen jó volt az első. A 64. percben aztán felébredt a Győr, ugyanis szépített a Kecskemét. Stavanovic és Dinjar nem értette meg egymást, egy magadra pattanó labdára így lecsapott Jorginho, és az üres kapuba gurított (3-1). A 76. percben Kamber szerzett parádés gólt, 18 méterről, lendületből tekerte el a labdát a bal sarokba, Németh már azt hitte, elmegy a lövés a kapu mellett (4-1).

Ezzel még nem volt vége: a 80. percben egy gyors kontra után Varga asszisztját követően Kronaveter lőtt kapuba közelről, lesről (5-1). A 83. percben tűzijátékot rendezett a Győr Vaskó kapitális hibája, szögletre mentése után, előbb Pátkai lőtt, majd közelről Kronveter, de a ziccerek kimaradtak.

Nyert az ETO, a Kecskemét bajban van.

Eredmény – labdarúgó NB I., 5. forduló

Győri ETO FC – Kecskeméti TE-Phoeni Mecano 5-1 (3-0)

Győr, 1100 néző, vezette: Szilasi

Győr: Stevanovic – Lipták, Takács, Dinjar (Kronaveter, 65.), Kamber – Koltai, Strestík (Pátkai, 68.), Svec, Trajkovic – Varga, Dina. Vezetőedző: Pintér Attila

Kecskemét: Antal – Sós, Balogh, Vaskó, Forró – Bori (Németh G., 31.), Patvaros, Savic – Tarabai (Pekár, 46.), Litsingi – Jorginho. Vezetőedző: Török László

Gólszerzők: Varga (8.), Koltai (31., 11-esből), Strestík (38.), Kamber (76.), Kronaveter (80.), illetve Jorginho (64.)

Sárga lap: Sós (12.), Svec (91.)

Piros lap: Antal (30., Kecskemét)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik