Foci

Győzött a United, Rooney megsérült

A Manchester United 3-2-re verte a Fulhamet a Premier League 2. körében, a Tottenham a legvégén bukott pontot a Gera nélküli WBA ellen.

Meglehetősen bátor volt Alex Ferguson, hogy Rooney-t, Welbecket és Hernandezt is a kispadon hagyta az első körben 5-0-s győzelemmel kezdő Fulham elleni hazai mérkőzésen. Egyedül Robin van Persie volt a támadószekcióban a kezdésnél.

Rögtön jött is a hidegzuhany az Old Traffordra, és nem amiatt, mert esőben indult a találkozó, és végig abban is zajlott. A 3. percben Petricet buktatták a 16-os oldalvonalának közelében, a szabadrúgást laposan adták középre a londoniak, Young elbotlott Duff mellett, aki érkezett, és laposan De Gea kapujába lőtt (0-1). Nem sokáig örülhetett Martin Jol csapata, mert a 10. percben egy bal oldali beadást félmagasan, kapásból lőtt kapuba van Persie, aki így megszerezte első gólját a Manchester Unitedben (1-1). A találkozón egyébként ott ült a lelátón Usain Bolt, a jamaicaiak klasszis sprintere is.

Ő aztán azt láthatta, hogy a hazaiak ellenállhatatlan támadjátékba kezdtek a félidő közepétől. Ennek ellenére szerencsés góllal szereztek vezetést: a 37. percben egy távoli lövés kipattant, bent ragadtak a londoni védők, Kagawa nem volt lesen, hanem a kapu előtt volt szemfüLES, 2-1-re vezetett a góllal a United. Nem sokkal később hasonló szituáció végén Rafael lőtt lesgólt, hogy aztán a 41. percben szabályosat is fejeljen (3-1). A 44. percben hatalmas szerencséje volt a Manhcesternek, Petric ollózva lőtt kapura, a kipattanóból kétszer is a kapufát találta el a Fulham.

Aztán a második félidőre leült a játék, és egy idő után a Fulham ráérzett arra, hogy még kozmetikázhat az eredményen. A 71. percben egy bal oldali beadásra egyszerre mozdult, illetve nem mozdult De Gea kapus és Vidic, a labda így Petrichez, vagyis Petricre pattant, onnan pedig a hálóba (3-2).

A 82. percben Rodallega került ziccerbe, de eltörte a labdát. Benne volt a pakliban a döntetlen, de Ferguson 999. manchesteri bajnokiján végül megszületett a hazai siker. A mérkőzés végén Rodellage és Wayne Rooney ütközött, a vétlen ütközés után Rooneynak több centi mélyen szakadt fel a lába, hordágyon kellett levinni a támadót.

Négy hetet hagyhat ki Rooney

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere a meccs után nem sokkal nyilatkoztott Wayne Rooney állapotáról:

“Nagyon kellemetlen a sérülés, azonnal kórházba szállították Wayne-t, szerintem négy hétig nélkülöznöm kell őt”.

Rooney a meccs hosszabbításában ütközött ártalmatlan szituációban Rodallegával, a Fulham játékosának stoplija felszakította a támadó térdét. Azonnal ápolni kezdték, bekötött lábbal, hordágyon vitték le a pályáról, egyenesen a kórházba.


Ami a többi meccset illeti: a Unitedet az első körben 1-0-ra legyőző Everton rendkívül magabiztos sikert aratott az Aston Villa otthonában, így a Swansea-hoz hasonlóan 100 százalékos a mérleget.

A Tottenham a Newcastle otthonában elszenvedett vereség után odahaza majdnem legyűrte a West Bromwich Albiont, Gera Zoltán nem lépett pályára a vendégcsapatban. A 91. percig vezetett a Spurs, aztán meg kellett elégednie az iksszel.

Az újonc Southampton ezúttal nem tudta megismételni a Manchester City elleni jó játékát, odahaza kapott ki a Wigantől. A Queens Park Rangers valamelyest helyrehozta előző fordulóbéli hibáját (0-5 a Swansea ellen), a Norwich otthonában ért el döntetlent.

Eredmények – Premier League, 2. forduló

Manchester United – Fulham 3-2 (3-1)
gólszerzők: van Persie (10.), Kagawa (37.), Rafael (41.), illetve Duff (3.)

Tottenham – West Bromwich Albion 1-1 (0-0)
gólszerzők: Assou Ekoto (71.), illetve Morrison (91.)

Aston Villa – Everton 1-3 (0-3)
gólszerzők: El Ahmadi (75.), illetve Pienaar (3.), Fellaini (31.), Jelavich (44.)
piros lap: Clark (58., Aston Villa)

Norwich – Queens Park Rangers 1-1 (1-1)
gólszerzők: Jackson (11.), illetve Zamora (19.)

Southampton – Wigan 0-2 (0-0)
gólszerzők: Santo (51.), Kone (89.)

Videó – manchesteri győzelem:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik