Foci

Fordított a Diósgyőr a Siófok ellen

Ellentétes félidők után a miskolciak végül 2-1-re megverték a Siófokot a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Egy félidőt átaludt a hazai pályán mindig veszélyes Diósgyőr a szezont rosszul kezdő Siófok ellen. A hazaiak kedvetlenül fociztak az első 45 percben, nem is csoda, hogy a közönség elégedetlen volt a félidő lefújásakor.

Tekintve, hogy akkor már a vendégek vezettek, miután a 20. percben Pál Szabolcs mindenkit meglepve elvégezte a 20 méteres szabadrúgását, ami ki is kötött a kapuban, mindenki a játékvezető sípjára várt, pedig ő nem jelezte, hogy belefúj majd a készségbe. A 36. percben Gosztonyi elesett a 11-esen belül, de nem történt szabálytalanság vele szemben.

Fordulás után teljesen más DVTK szaladt ki a pályára, ennek hamar meg is lett az eredménye. Az 54. percben Gohér ívelt be bal oldalról egy labdát, emelkedett Fernando és a kapuba fejelt (1-1).

Az egyenlítés után a DVTK átvette az irányítást, és Bacsa Gohér második beadása, egyben gólpassza után még szebben fejelt Ribánszki kapujába (2-1). A záró negyedórára már hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

Végül a hazaiak még megindítottak egy nagy rohamot, de újabb gólt már nem értek el, így is megszerezték a hőn áhított három pontot.

Eredmény – labdarúgó NB I.

Diósgyőri VTK – FGSZ Siófok 2-1 (0-1)

Diósgyőr, 5000 néző, vezette: Berger

DVTK: Ribánszki – Vági, Gal (Nagy, 70.), Hanek, Gohér – Elek Á. (Fernando, a szünetben), Abdouraman – Gosztonyi, Bacsa, Luque – Seydi (Gallardo, a szünetben). Vezetőedző: Sisa Tibor.

Siófok: Heinrich – Kiss Zs. (Mogyorósi, 62.), Nyári, Fehér, Fejes – Pál Sz., Kecskés, Windecker (Gál, 76.), Sipos (Molnár, 73.) – Kiss M. – Dajic. Szakmai igazgató: Horváth Károly

Gólszerzők: Fernando (54.), Bacsa (67.), illetve Pál Sz. (20.

Sárga lap: Gosztonyi (40.), illetve Mogyorósi (91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik