Foci

Érdekes fociszombat

Labdarúgás, Foci (Labdarúgás, Foci)
Labdarúgás, Foci (Labdarúgás, Foci)

A labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulója négy meccsel folytatódik, lesz vidéki és fővárosi rangadó, a gyengélkedők erős csapatok ellen bizonyíthatnak.

Haladjunk időrendben, annál is inkább, mert az első szombati meccs időpontja kiverte a biztosítékot a házigazda kaposváriaknál. A Rákóczi a múlt heti, kecskeméti siker után 16 órakor azt a PMFC-t fogadja, amely a múlt héten hazai pályán kétgólos vezetés után kapott ki a Lokitól.

A pécsi tréner, Supka Attila szerint az eddigi négy mérkőzés megmutatta, jó az irány, egyben megdicsérte a Kaposváron folyó munkát. „A tavalyi évben Sisa Tibor felépített egy jó csapatot, de mindig oda kell rájuk figyelni, mert tudnak meglepetést okozni” – nyilatkozta Supka a pmfc.hu-nak.

A kaposváriak közben morgolódnak, mert a szomszédvárak csatája kikerült a hőség miatti időpontmódosítások közül.

Kaposvári Rákóczi – PMFC-Matias 16 óra
Kaposvár, Rákóczi Stadion, Vezeti: Faras Ádám

A Ferencváros hívei csak kapkodják a fejüket, még egy hete sincs, hogy kedvenceik kikaptak a Megyeri úti rangadón, hétfőn kirúgták Détárit, kedden kinevezték Ricardo Monizt, aki előszür ül meccsen a Fradi kispadján.

A holland tréner jól belenyúlt, hiszen az ellenfél az a Honvéd, amely veretlenül az élmezőnyben tanyázik, így akár az Üllői útról is elviheti a három pontot.

Moniz a fradi.hu-nak elmondta, hogy tudja, erős ellenféllel játszanak majd a néhány napos ittlét után érthetően a pozitív közhelyekkel jött elő. „A Honvéd egy erős csapat, de a saját közönségünk előtt játszunk, így megpróbáljuk uralni a mérkőzést. Fontos, hogy önbizalommal lépjünk pályára, bíznunk kell magunkban, ez a győzelem titka”.

Ferencváros-Budapest Honvéd 16:15 – m1, ÉLŐ
Albert Stadion, Vezeti: Iványi Zoltán

Pintér Attilának újabb esélye nyílt, hogy rendezze a győri szurkolókkal való hullámzó viszonyát. „Szükségünk van szurkolóink buzdítására, hiszen mindenféleképpen győzni szeretnénk a Kecskemét ellen is, ezért minden játékosnak száz százalékot kell kiadnia magából, hogy ez sikerüljön” – mondta Pintér az eto.hu-nak.

A tavalyi bajnokság egyik legveszélyesebb csapatának tartott Kecskemét a nyári változások után katasztrofális rajtott vett, 2 ponttal, nyeretlenül látogat Győrbe, ami nem könnyíti meg Török László és csapata elmozdulását a sereghajtók közül.

„Nehéz ebben a helyzetben bármit is mondani, hiszen az embernek gyorsan ki tudják forgatni a szavait, de egyet megteszünk: minden erőnkkel azon leszünk, hogy szállítsuk az eredményeket! Ezt már szeretnénk Győrben megkezdeni. A futballban bármi megtörténhet, ennek szellemében tesszük tovább a dolgunkat” – mondta furcsa optimizmussal Török László a kecskemetite.hu-nak.

Győri ETO FC-Kecskeméti TE 18:30 – SPORT1, ÉLŐ
ETO Park, Vezeti: Fábián Mihály

A Diósgyőr a Siófokot fogadja, ami elvileg kötelező győzelem lenne a DVTK-nak, de.

Az előző fordulóban a balaton-partiak alaposan megizzasztották a Győrt, Sisa Tibor, a diósgyőriek mestere a dvtk.hu-nak nyilatkozva óva intett a túlzott magabiztosságtól.

„Legutóbbi mérkőzésükön, a Győri ETO ellen szoros mérkőzést játszottak, lebecsülni őket nagy hiba lenne, amire külön felhívtam a játékosok figyelmét is. Mi lépegetünk előre, bízom a játékosaimban és a csapatban, hogy ez tovább folytatódik”.

Diósgyőri VTK-FGSZ Siófok 20:45 – SPORT1, ÉLŐ
Miskolc, DVTK Stadion, Vezeti: Böcskei Balázs

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik