Foci

A bundagyanúba keveredett Aczél szaktanácsadó lett

Több NB I.-es labdarúgó-mérkőzés manipulálásával gyanúsítják Aczél Zoltánt, akit el is tiltott az MLSZ a szakmai munkától. Most Veresegyházon működik közre.

Bombaként robbant lassan egy évvel ezelőtt, 2011 novemberében a hír, miszerint Aczél Zoltán, az akkor a Haladást edző szakember több első osztályú focimeccset manipulálhatott – legalábbis a hatóságok szerint.

A szakembert a Videoton elleni kupameccs után bilincsben vitték el, majd előzetesbe helyezték. Nem sokkal később több REAC-játékost, menedzsereket is őrizetbe vettek, a rákospalotaiak klubigazgatója, Kutasi Róbert pedig öngyilkosságot követett el. A Siófok és a REAC meccsei gyanúsak a hatóságok szerint. Aczél Zoltán tagadja a vádakat, ennek ellenére a Magyar Labdarúgó Szövetség eltiltotta a szakmai munka alól.

A Blikk arra emlékeztet, hogy a versenyszabályzat szerint egyetlen versenyrendszerben sem dolgozhatt Aczél, mérkőzéseken nem működhet közre, a kispadra sem ülhet le. Most Veresegyházon társadalmi munkában látja el feladatát, szakmai tanácsokat ad Jenei Sándornak, a csapat vezetőedzőjének.

dr. Czeglédy Csaba a lapnak elmondta, szerinte nincs akadálya annak, hogy ilyen formában dolgozzon Aczél, aki ingyen látja el a szaktanácsadói feladatokat. Így gondolja a Veresegyház elnöke is, aki szerint senki nem tilthatja meg, hogy a pálya széléről adjon tanácsokat az edzéseken a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik