Foci

Pakson szerezte meg első győzelmét az Eger

eger fc (eger fc, )
eger fc (eger fc, )

Az NB I. ötödik fordulójábanünnepelhették első győzelmüket az egri focisták: egy kései góllal verték meg a Paksot.

A forduló előtt nagyon fogadkoztak az egriek, hogy végre begyűjtik az élvonalban mindhárom bajnoki pontot, egy döntetlen és három vereség után. A kezdés után azonban úgy tűnt, nemhogy hármat, egyet sem szereznek, mivel a hazaiak nagyon bekezdtek.

Több kisebb lehetőség után a 16. percben Heffler tekert remekül, ám labdáját a hevesiek kapusa bravúrral tornázta ki a léc alól. A félidő derekán aztán óriási ziccert puskáztak el a zöld-fehérek: Tököli visszafejelt labdáját Simon a kapu torkából sem tudta a hálóba bombázni, hiszen luftot rúgott.

Nem sokkal később az Eger is veszélyeztetett, és szinte az első valamire való helyzetükből majdnem előnyhöz jutottak, de Koós emelése az üres kapu mellett ért földet.

A szünetet követően aztán visszaesett az iram, a forróságot tekintve nem is csoda. A hajrában aztán megzörrent a paksi háló, ám kisebb meglepetésre a vendégek ünnepelhettek: Farkas szabadrúgására Pavlov érkezett üresen, és a gólvonal mögé bólintott, így az egriek elhozták a három bajnoki pontot Paksról. A zöld-fehérek továbbra is nyeretlenek, így kérdéses a megbízott vezetőedző, Máté Csaba további munkája a klubnál.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló
MVM Paks – Eger FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Koós (82.)

Paks: Pokorni – Heffler T., Éger, Fiola(Eppel, 62.), Csehi – Kiss T., Sipeki, Sifter, Heffler N. (Bartha, 46.) – Simon, Tököli (Kulcsár, 69.) Vezetőedző: Máté Csaba.

Eger: Sztankó – Preklet, Kovács G., Knakal, Mecinovic(Stanislaw, 24.) – Balog Zs., Németh N. (Pavlov, 75.), Pavicevic, Dobric (Farkas Á, 81.) – Koós, Pisanjuk. Vezetőedző: Simon Antal.

Sárga lap: Koós (57.), Pavicevic (94.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik