Foci

Nagy lyukat tömött be a Chelsea

Cesar Azpilicueta (cesar azpilicueta)
Cesar Azpilicueta (cesar azpilicueta)

A londoni labdarúgócsapat leszerződtette Cesar Azpilicuetát, így már 70 millió font felett költött a klub a nyáron.

Nem tétlenkedik a Bajnokok Ligája címvédője, annyi szent. Korábban Eden Hazardra, Oscarra és Marko Marinra 64 millió fontot költött a Chelsea dúsgazdag tulajdonosa, Roman Abramovics, ezúttal Cesar Azpilicuetát vásárolta meg 7 millióért.

„Cesar Azpilicuetát leigazolta a Chelsea, ez immár hivatalos. A spanyol védő Európa 2012-es bajnokához szerződött” – írta hivatalos honlapján a játékos előző kenyéradója, az Olympique Marseille.

A jobbvédővel nagyon jó üzletet csinált a Chelsea, ugyanis Azpilicueta korábban három évet húzott le az Osasunában, majd 5,5 millió euróért lett az OM labdarúgója. Ugyan sérülésekkel teli első szezonja volt Franciaországban, azonban így is meg tudta szilárdítani helyét a Marseille-ben. Mindezekhez illik hozzátenni, hogy még mindig csak 22 esztendős (napokon belül tölti be a 23-at), azaz fényes jövő áll előtte. Már a spanyol válogatott ajtaján is kopogtat, ugyanis eddig végigjárta a korosztályos szamárlétrát, Londonban is ott volt az olimpiai együttessel, igaz, ott felsültek a hispánok.

Ráfért egyébként a védelem jobb szélének megerősítése a Kékeknél, ugyanis José Bosingwa a Queens Park Rangershez igazolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik