Foci

El Clásico meglepetésekkel

casillas, xavi (casillas, xavi)
casillas, xavi (casillas, xavi)

A Spanyol Szuperkupa első mérkőzésén a Barcelona hazai pályán 3-2-re győzött a Real Madrid ellen.

Talán a szokottnál valamivel kisebb felhajtás előzte meg a szezon első spanyol csúcsrangadóját, még José Mourinho sem volt olyan harapós, mint szokott. Pedig ugyebár a Barca kispadján az a Tito Vilanova ült, akinek tavaly ilyenkor az “Only One” a szemébe próbált nyúlkálni egy balhé alkalmával.

A Spanyol Szuperkupa első mérkőzésén, a Nou Campban azonban már a szokott színvonalat és feszültséget hozott a csata – meg öt gólt bő félóra alatt.

Az első játékrészben góltalan birkózás zajlott. A szünet után Cristiano Ronaldo nyitotta a találatok sorát, egy szöglet után bólintott Victor Valdés kapujába. (0-1) A középkezdés után Pedro gyorsan egyenlített (1-1), majd szűk negyedóra múlva Sergio Ramos tarolta le Iniestát büntetőt érően, amit Messi értékesített. (2-1)

Akkor itt álljunk meg egy vicces pillanatra. A Barca-játékosok összeszaladtak egy gyors ölelésre – és egy baseball-sapkás Barca-rajongó is csatlakozott hozzájuk. Egy tizedmásodpercig Messiék be is vették az örömködésbe, mire rájöttek, hogy civil van a pályán.

Videó: egy hívatlan örömködő érkezik

A katalánok nem álltak le, Xaví révén már 3-1-re elhúztak ami még a Realnak sem sok jót jelentett a visszavágóra.

Victor Valdés azonban megkönyörült a Madridon. A 85. percben a Barca kapusa lazán cselezgetett a kapu előtt di Maria ellen, de ebben az argentin támadó azért sokkal jobb, elvette a labdát, és egy ajándékgóllal szorossá tette a csatát.

A Barca 3-2-re győzött, a madridi visszavágó is izgalmakat ígér.

Videó: a szezon első El Clásicójának összefoglalója

Eredmény – Spanyol Szuperkupa, 1. mérkőzés

Barcelona -Real Madrid 3-2 (0-0)

Gólszerzők: Pedro (56.), Messi (70., 11-es), Xaví (77.), illetve C. Ronaldo (55.), di Maria (85.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik