Foci

Az MTK nyerte a fővárosi rangadót

mtk-újpest (mtk, újpest fc, )
mtk-újpest (mtk, újpest fc, )

Az MTK és az Újpest összecsapásából a hazai kék-fehérek kerültek ki győztesen: 2-1-re verték meg a lilákat.

A találkozó kisebb késéssel indult, ugyanis az egyik kapura felszerelt háló nem illeszkedettt tökéletesen, így majdnem tízperc telt el a tervezett, és a valójában végrehajtott kezdőrúgás ideje között.

A késés a haziaknak tett jót, hiszen már az első percekben több komoly lehetőséget is kialakítottak az újpesti kapu előtt, de Kanta és Csiki is célt tévesztett. Aztán feléledtek a vendégek is, Kabát például 14-ről lőhetett tisztán, de mellé, míg a félidő utolsó momentumaként Csiki két ziccerét is hárította Balajcza kapus.

A Hidekuti Stadionba kilátogatók ha azt gondolták, hogy már így is eseménydús volt a meccs, akkor a második félidőben biztosan ámultak: a 48,. percben Kabát fejesével megszerezték a vezetést az újpestiek, majd nem sokkal később Hidvégi beadására Iandoli becsúszva érkezett (1-1).

A félidő közepén aztán majdnem érkezett az újabb MTK gól, de Wolfe lövésést védte Balajcza, majd a kipattanót talán a gólvonal mögül kotorta ki, de a játékvezető továbbot intett. Azonban ami itt nem volt gól, az nem sokkal később már az volt: Csiki remek cselek után távolról lőtte ki a kapu jobb oldalát, így fordítani tudtak a hazaiak, és mint később kiderült, meg is nyerték a fővárosi rangadót.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló
MTK – Újpest 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Iandoli (55. – öngól), Csiki (73.), illetve Kabát (47.)

MTK: Hegedűs – Wolfe, Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Zsidai, Kanta, Vadnai – Lázok (Ladányi, 85.) Könyves (Tischler, 89.), Csiki (Balajti, 92.) Vezetőedző: Garami József.

Újpest: Balajcza – Szélesi, Anton, Aarab, Iandoli – Remili (Zaris, 71.) Vasiljevic, Christ, Balogh B. – Kabát, Tshibuabua Vezetőedző: Jos Daerden.

Sárga lap: Vukmir (42.), illetve Remili (17.), Aarab (64.), Anton (67.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik