magyar-izrael (magyar-izrael)
Foci

Az MLSZ megköveti az izraelieket és büntetést ígért

A Magyar Labdarúgó Szövetség levélben kért elnézést a magyar-izraeli meccsen történt szurkolói viselkedés miatt, és kemény intézkedéseket ígért.

A magyar-izraeli meccsen a szurkolók folyamatosan rasszista bekiabálásokkal illették a vendégcsapatot.

Az MLSZ elnöksége csütörtöki ülésén külön napirendi pontban foglalkozott a magyar-izraeli mérkőzésen a Puskás-stadionban történtekkel.

Csányi Sándor levélben kér elnézést az izraeli szövetség első emberétől, illetve levélben tájékoztatja az elnökség intézkedéséről.

Az alábbiakban közöljük a Magyar Labdarúgó Szövetség állásfoglalását az ügyben:

A szövetség az 1-1-es döntetlennel zárult Magyarország-Izrael válogatott barátságos mérkőzés kapcsán részletes határozatot hozott, amelyben elfogadhatatlannak tartja és elítéli, hogy a mérkőzés alatt a magyar nézők egy csoportja az ellenfél játékosait és Izrael államát sértő, antiszemita viselkedésével hívta fel magára a figyelmet.

A határozat tartalmazza, hogy rendőrségi és sportfegyelmi eljárásokat indítanak az elkövetők azonosítása és felelősségre vonása érdekében. A szövetség továbbra is eltökélt abban, hogy megakadályozza a sportpályákhoz méltatlan viselkedést.

Az MLSZ következő közleményt adja ki:

A múlt heti Magyarország-Izrael barátságos mérkőzés alatt a szurkolók egy csoportja minősíthetetlen viselkedésével hívta fel magára a figyelmet. Izraeli részről a mérkőzés után nem érkezett panasz a rendezésre, sőt Izrael állam magyarországi nagykövete köszönetét fejezte ki, hogy az MLSZ minden tőle telhető lépést megtett az inzultusok megelőzésére, mégsem lehet szó nélkül elmenni a történtek mellett.

Videó: hangulatkép a magyar táborból az izraeli himnusz alatt

A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése korábban többször is hangsúlyozta: mélyen elítél mindenfajta gyűlölködő, rasszista, antiszemita megnyilvánulást, a Fair Play szellemétől eltérő szurkolást, és elkötelezett amellett, hogy a magyar pályákról mielőbb eltűnjenek a szélsőséges, a civilizált normáktól eltérő hangok.

Az MLSZ által indított stadion biztonsági projekt befejezése áttörést hozhat a szövetség e törekvésében, mert a stadionok biztonsági rendszereit megerősítő program megvalósításával csak azok juthatnak be a mérkőzésekre, akik sportszerűen, más szurkolók, környezetük testi és lelki zaklatása nélkül fejezik ki csapatuk iránt érzett szimpátiájukat, a játék szépsége felett érzett örömüket.

A projekt legfőbb célja, hogy infrastrukturális fejlesztésekkel járuljon hozzá a sportszerű, a Fair Play szellemét teljes mértékben betartó szurkolás elterjesztéséhez. Megszűnik a szurkolók névtelensége és arctalansága, a korszerű eszközök és rendszerek üzembe állításával megakadályozható lesz, hogy olyanok is bejussanak a meccsekre, akik számára a sportesemény csak alkalom a rendbontásra.

Az MLSZ mindent megtesz azért, hogy a jövőben gyűlöletkeltő, rasszista vagy antiszemita személyek ne vehessenek részt többet mérkőzéseken!

Ajánlott videó