Foci

Családbarát lesz az új Fradi-lak

ftc stadion (ftc, ferencváros)
ftc stadion (ftc, ferencváros)

Bontással és azonnali építéssel januárban kezdődhet a stadionépítés – mondta Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki szerint 2014-re kész lesz az új Fradi-otthon.

A júliusi kormánydöntés szerint a kiemelt, csaknem 20 milliárd forintos állami beruházással 2014-ig készül el az új Albert Flórián Stadion.

Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarkán olyan nemzetközi labdarúgó-mérkőzésekre alkalmas létesítményt terveznek, amelyben elsőrendű szempont a biztonság. Kubatov Gábor szerint nem lesz többé futballháború: elkülönítik a szurkolói csoportokat, külön bejárat lesz az “átlagnézőknek”is. A Fradi elnöke reméli, a modern, német mintára épülő sportlétesítmény így családi programok színhelye lehet.

A beruházásért Fürjes Balázs kormánybiztos a felelős, az építtető a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., most a földhivatali eljárások zajlanak. Mivel a stadiont a jelenlegi helyzetéhez képest elfordítják, a nagy parkoló területén és a kiszolgálóépületek helyén túl felszabaduló ingatlanokat az állam értékesíti, hogy ott szálloda, irodaház vagy bevásárlóközpont épüljön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik