Foci

Nagyot lépett a BL-főtábla felé Vass Ádám csapata

A CFR Cluj labdarúgócsapata kedden este 2-1-re nyert a Basel otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező playoffkörének odavágóján.

A Svájcban rendezett mérkőzés első félidejében a hazaiak nyomtak, a 44. percben pedig a vezetést is megszerezte a Basel, Streller káprázatos gólt ragasztott kapásból a hálóba egy sarokrúgás után. Fordulás után aztán aktivizálta magát a kolozsvári együttes, majd bő egy óra játék után Sougou lépett meg egy indítással és egyenlített.

A 27 esztendős szenegáli szélső a 71. percben oldalról tört be a tizenhatoson belülre, majd mivel senki sem támadta, kissé kiszorított helyzetből elemi erővel lőtte ki a rövid felső sarkot, a játéknap egyik, ha nem a legszebb gólját szerezve. Egy tetszetős akció végén még egy bődületesen nagy kapufát is lőtt az afrikai, majd az utolsó percekben elönzőzött egy támadást, a „csefere” azonban így is 2-1-re nyerni tudott idegenben és igen kedvező helyzetből várhatja a jövő heti visszavágót. Vass Ádám a kispadon kezdett és végül ott is fejezte be a találkozót.

Videó – Két pazar gólt láthattak Bázelben:


Nagyon úgy fest, hogy a Dinamo Kijev ott lesz a csoportkörben, ugyanis az ukránok a Borussia Mönchengladbach vendégeként nyertek 3-1-re. Még a németek szereztek vezetést a párharc első felvonásán, ám még az első félidőben fordított a Dinamo. A második felvonásban támadott becsülettel a Mönchengladbach, de a hajrában egy szabadrúgást követően a tisztázni igyekvő de Jong a saját kapujába juttatta a labdát.

A Celtic is nagyot lépett a főtábla irányába, a skót sztárcsapat már a svéd Helsingborg otthonában is erődemonstrációt tartott. Commons már a második percben betalált, majd a hajrá kezdetén a végig lelkesen játszó Szamarasz bólintott kiszorított helyzetből a hálóba, így idegenben nyert 2-0-ra a zöld-fehér gárda.

Az FC Köbenhavn ugyan 1-0-ra le tudta győzni a francia Lille-t, azonban a dánok korántsem lehetnek nyugodtak a visszavágó előtt. A gallok ugyanis jóval több ziccert dolgoztak ki ellenfelüknél, sőt, a 16. percben, 0-0-s állásnál még büntetőt is rontottak, Payet kísérletét fogta Wiland kapus. A játékot elnézve izzasztó percek várnak a koppenhágaiakra az LOSC vendégeként.

Kora estére is jutott egy mérkőzés, amelynek eredményéről már írtunk: a Szpartak Moszkva hazai környezetben került minimális előnybe a török Fenerbahce ellen, amely Dirk Kuyt révén fontos idegenbeli gólt szerzett.

Eredmények – Bajnokok Ligája, playoffkör, 1. mérkőzés

Bajnokok ága:

FC Basel (svájci)-CFR Cluj (román) 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Streller (44.) illetve Sougou (66., 71.)

Helsingborg (svéd)-Celtic Glasgow (skót) 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Commons (2.), Szamarasz (75.)

Nem bajnokok ága:

Borussia Mönchengladbach (német)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Ring (13.) illetve Mikhalik (28.), Jarmolenko (36.), de Jong (81. – öngól)

FC Köbenhavn (dán)-Lille (francia) 1-0 (1-0)
Gólszerző: Santin (38.)

Szpartak Moszkva (orosz)-Fenerbahce (török) 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Emenike (59.), Kombarov (69.) illetve Kuyt (65.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik