Foci

Hátrányból, furcsa gólokkal nyert a Chelsea

Az angol labdarúgó-bajnokság második körében alaposan megnehezítette a Reading a londoniak dolgát, de végül fejet hajtott.

Szokatlan időpontban játszott a Chelsea és a Reading a Premier League második fordulójában, ráadásul nemzetközi kupanapon.

Ennek apropója és oka, hogy az londoniak egy hét múlva az európai Szuperkupán találkoznak majd az Atletico Madriddal, így a sűrű program miatt előrehozták a meccset. Azt a meccset, amely Eden Hazard második bajnokija volt a Kékek színeiben, és a második kiharcolt 11-est is összehozta, amelyet Lampard a 18. percben értékesített is.

A Reading nagy meglepetésre 5 perc alatt megfordította az állást. A 25. percben előbb Pogrebnjak gyönyörű fejesgóllal egyenlített, majd jött Guthrie szabadrúgása jó 24 méterről, amelyet Cech egy kicsit bevédett.

A fordulás után a szerencsének is köszönhetően vett át a vezetést a meccs utolsó harmadára a Chelsea. A 69. percben Gary Cahill gondolt egyet és lendületből ellőtte a labdát, a vendégek kapusa erre nem számított, 2-2.

A 81. percben egy háromrésztvevős, 16-oson belüli kényszerítőzés után Fernando Torres talált a kapuba, a spanyol támadó lesen állt, de a gólt megadta a játékvezető (3-2).

A találkozó legvégén jött a slusszpoén, a teljesen kitámadó Readinget lekontrázta a hazai csapat, hárman vitték az egy szem megmaradt védőre a labdát, a cica végén a házi gólkirályi címre is bejelentkező védő, Branislav Ivanovic talált be (4-2).

A Chelsea így két meccs után hibátlan a bajnokságban.

Eredmény – angol labdarúgó-bajnokság
Chelsea – Reading 4-2 (1-2)
gólszerzők: Lampard (18., 11-esből), Cahill (69.), Torres (81.), Ivanovic (94.), illetve Pogrebnjak (25.), Guthrie (29.)


Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik