Foci

Skót és szlovén bíró fúj a Vidinek és a Lokinak

euan norris (euan norris)
euan norris (euan norris)

Az Európa Liga utolsó selejtezőkörének odavágóján a DVSC-TEVA szlovén, a Videoton pedig skót játékvezetőt kapott.

Szlovén játékvezetői hármas dirigálja a csütörtöki DVSC-TEVA – Club Brugge Európa-liga-mérkőzést Nyíregyházán.

A bíró a 32 éves Matej Jug lesz, aki 2007 óta vezet nemzetközi mérkőzéseken. Legutóbb az Európa-liga 3. selejtezőkörében az 5-0-ra végződött Viktoria Plzen – Ruch Chorzow mérkőzésen fújta a sípot. Az előző szezonban az El-csoportkörben is kapott feladatot, illetve a legjobb 32 között ő vezette a Legia Varsó – Sporting találkozót is, amely 2-2-re végződött.

Magyar csapatnak nem először dirigál, hiszen 2010. július 8-án a Győr – FC Nitra El-selejtezőn kapott feladatot, a Rába-partiak 3-1-re nyertek. A két asszisztens Bojan Ul és Milan Kogej lesz.

Euan Norris vezeti a csütörtöki Trabzonspor–Videoton EL-selejtezőt. A 34 éves skót hazája első ligájában 2005-ben vezethette az első meccsét. Euan Norrist a skót szövetség Játékvezető Bizottsága 2009-ben terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a FIFA keretébe.

Tavaly júniusban már Európa-bajnoki selejtezőt kapott, a Kazahsztán–Azerbajdzsán (2-1) találkozón közreműködött. A nemzetközi kupákban az első mérkőzését két éve vezette, a Odense BK – Zrinjski Mostar (5-3) találkozón dirigált. Tavaly az Európa Ligában, a Larnaca–Rosenborg (2-1) találkozón két 11-est is megítélt a Larnacának.

Magyar csapatnak még nem vezetett meccset. Tavaly a 14 skót bajnokiján 55 sárga lapot osztott ki, hazájában következetes, szigorú bírónak ismerik. Segítői honfitársai, Alan Mulvanny és Graham Chambers lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik