Foci

Jól bánik a labdával a Fradi új edzője

A Ferencváros frissen kinevezett vezetőedzője akár még be is állhatna egy-egy meccsre, legalábbis az egyik videón látott teljesítménye alapján.

Ahogyan arról írtunk, végül nem született meglepetés a hétfői találgatások után: a korábban a Salzburgot irányító Ricardo Moniz lett a Ferencváros új vezetőedzője.

A szakember 1997-től egy évig az Egyesült Arab Emirátusok válogatottjának pályaedzője volt, ezután a Feyenoordnál dolgozott, majd 1999 és 2004 között a svájci Grasshoppers technikai edzője volt, 2005-től 3 évig a Tottenham Hotspur technikai trénere, majd 2008 és 2010 között a Hamburg SV pályaedzője.

A 2010–2011-es szezonban a Red Bull Salzburg pályaedzőjeként kamatoztatta tapasztalatait, és kiépítette az osztrák klub – Brazíliára, Németországra, Ausztriára, az Egyesül Államokra, valamint Ghánára kiterjedő – utánpótlásbázisát. Moniz a 2011–2012-es idényben vezetőedzőként irányította, és bajnoki címhez, valamint kupagyőzelemhez segítette a salzburgiakat.

Most a róla készült egyik videófelvételt osztjuk meg, amelyben kitűnik, bizony Moniz kirobbanó formában van: az edzésen bemutatott gyakorlatok alapján kiderül: igencsak jól bánik a labdával.

Videó – Ricardo Moniz cselei:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik