Foci

Doppingoló focistákat tiltott el az UEFA

rabotnicki (rabotnicki)
rabotnicki (rabotnicki)

Két macedón labdarúgót egy-egy évre eltiltott az Európai Labdarúgó Szövetség.

Az FK Rabotnicki két macedón játékosát, Milovan Petrovicot és Dino Najdoskit egy-egy évre tiltotta el az UEFA pozotív doppingteszt miatt.

A két futballista 2011. augusztus 18-án, a Lazio elleni Európa Liga-selejtező után adta azt a mintát, amelyben a doppinglistás methylhexaneamin nyomaira bukkantak az ellenőrök. A büntetésből levonják az előzetes felfüggsztés 45 napját.

A Rabotnicki fizikoterapeutáját, Darko Velcevskit három, a csapatorvos Mihajlo Ivanovskit két évre eltiltották a labdarúgással kapcsolatos minden tevékenységtől.

A klub is büntetést kapott, a macedónokat egy évre kizárták a nemzetközi kupaküzdelmekből, igaz, ezt négy éver felfüggesztették. Emellett 30 ezer euróra büntették a Rabotnickit.

Kellemetlen debreceni emlékek

A macedón klub neve ismerős lehet a magyar, főleg a debreceni szurkolók előtt. 2006-ban az akkor Supka Attila által dirigált DVSC a BL második selejtezőkörében akadt össze a Rabotnickivel.

Debrecenben 1-1-es döntetlen született, Szkopjéban pedig 4-1-re győzött a balkáni csapat és 5-2-es összesítéssel kiejtette a Lokit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik