Foci

A tét a hibátlanság és a tabella éle

honvéd (honvéd)
honvéd (honvéd)

A bajnok DVSC szombati sikerével átvette a vezetést a Honvédtól, a kispestieknek a Paks ellen elég egy pont is a visszaelőzéshez.

A címvédő DVSC-TEVA hajmeresztő meccsen 3-2-re győzött Pécsen, így az OTP Bank Liga 4. fordulójának derekán azonos ponstzámmal, jobb gólkülönbséggel átvette a vezetést a tabellán az egy meccsel kevesebbet játszott, a mezőnyben egyedüliként száz százalékos Honvédtól.

A kispestiek a nyeretlen Paksot fogadják, és jó mesélyük van rá, hogy visszavegyék az első helyet az új edzőjét kereső kiscsapat elleni meccs után.

“A jelenlegi bajnokságban nincs akkora különbség a csapatok között, hogy előre ki lehetne jelenteni, ki lesz a győztes. Ha visszanézünk a saját eddigi mérkőzéseinkre, akkor több volt bennük, mint ami pontokban megmutatkozott. Tehát, van esélyünk a kispestiek ellen is” – próbált optimista lenni a paksi honlapnak nyilatkozva Máté Csaba megbízott vezetőedző.

Budapest Honvéd – MVM Paks 16:30 óra
Bozsik Stadion, Vezeti: Solymosi Péter

Az MTK Pápára látogat, és tovább gyarapíthatja eddigi 4 pontját, de ehhez a vendéglátók ak is lesz egy-két szavuk.

Kálnoki Kis Dávid, Kanta József és Könyves Norbert sérült, így nem tudnak pályára lépni a Lombard elleni mérkőzésen.

Garami József, az MTK vezetőedzője óvatosan áll a pápai látogatáshoz, ahol kemény küzdelemre számít: “A pápaiak okoztak már meglepetést ebben a szezonban a Videoton elleni döntetlennel, a Paks ellen is ikszeltek, a Fradi-pályán pedig hosszú ideig emberhátrányban futballozva kaptak ki. Két-három gyors támadójuk okozhat számunkra nehéz pillanatokat, figyelni kell rájuk”.

A Pápa az előző körben kikapott az FTC-től, az MTK elleni hazai meccsen ifj. Bene Ferenc nem számíthat az eltiltott Rodenbücher Istvánra, aki eltiltását tölti, illetve Tóth Bencére, Dlusztus Andrásra és Horváth Leventére sérülés miatt.

Lombard Pápa Termál FC-MTK Budapest 16:30 óra
Perutz Stadion, Vezeti: Vad II István

A Videoton kérésére, az MLSZ és az Egri FC hozzájárálusával a Vidi hazai pályán játszhat, pedig ők a vendégek.

Paulo Sousa, a török Trabzonspor elleni EL-selejtezőre készülő Videoton portugál vezetőedzője a vidi.hu-n köszönte az egri gesztust, de azért le szeretné őket győzni.

“Először is köszönetet szeretnék mondani az Eger illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőinek, hogy hozzájárultak, hogy hazai pályán játszhassunk vasárnap. A jövő csütörtöki Európa Liga-meccsünk előtt nagyon fontos, hogy nem kell utaznunk, és a játékosok már rögtön a mérkőzés után el tudják kezdeni a regenerálódást. Az Eger elleni mérkőzés minden látszat ellenére nem lesz könnyű. Nagy intenzitással kell majd játszanunk ahhoz, hogy a védőik mögé tudjunk kerülni. Nagyon oda kell majd figyelnünk az első perctől az utolsóig, hogy itthon tartsuk a három pontot”.

Videoton FC-Egri FC 18:30 óra
Sóstói Stadion, Vezeti: Veizer Roland

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik