Foci

Vendégsikerek szombatja jön?

debreceni vsc (i) (debreceni vsc, dvsc teva, )
debreceni vsc (i) (debreceni vsc, dvsc teva, )

A szombati NB I-es mérkőzésekre mindhárom vendégcsapat győzelemért utazik, erre meg is van az esélyük, de nehéz mérkőzésekre számíthatnak.

Kapcsolódó cikkek

A szombati mérkőzések sorát a Haladás-Diósgyőr találkozó nyitja. A szombathelyiek számára eddig igen kedvezően alakulnak az eredmények, igaz, a sorsolásuk nem mondható nehéznek, viszont tény, hogy a kötelező meccseket lehozták, a Győrrel pedig ikszeltek.

Ezzel egy ponttal vannak a Diósgyőr előtt, akik két hazai meccsüket megnyerték (a múlt héten az Egert verték), a listavezető Honvéd otthonában viszont kikaptak, ez a Haladás mellett szól. Mégsem dőlhetnek azonban hátra, talán az eddigi legszívósabb ellenfelet fogadják kora délután, bár ezt Artner Tamás vezetőedző nem így látja:

“Nem értek egyet azzal a felvetéssel, mely szerint az eddigi legnehezebb ellenféllel játszunk szombaton, hiszen a Győr sem volt gyenge csapat – mondta a Szombathelyi Haladás trénere. – Ugyanakkor az igaz, hogy nagyon erős riválissal találkozunk szombaton, jó erőkből áll és jó anyagi körülmények között készül a miskolci alakulat.”

A miskolciak trénere is reálisan értékelt: “A Haladás gerince évek óta együtt játszik és ezt a bajnokságot is jó formában kezdték – nyilatkozta Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője a dvtk.eu-nak. – Tisztában vagyok vele, hogy a DVTK idegenben nem sok pontot gyűjtött mióta ismét elsőosztályú, de azért utazunk Szombathelyre, hogy megpróbáljunk bravúrt végrehajtani. A csapat motivációja rendben van, látom a játékosokon az iparkodást és tudjuk, százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy eredményesek legyünk.”

Haladás Sopron Bank – Diósgyőri VTK, 14 óra, TV: M1
Szombathely, Rohonci úti stadion, vezeti: Kassai Viktor

A bajnokot fogadja otthon a Pécs, nincs könnyű helyzetben a mecseki alakulat. A Debrecen a Bajnokok Ligája-selejtezők miatt a bajnokikon csak felemás csapattal szerepelhetett, talán ennek köszönhető a két BATE Boriszov elleni meccs közötti kaposvári vereség. A másik két fordulóban viszont nyerni tudtak a hajdúságiak, és Pécsre is három pontért utaznak. A pécsieknél megvan a recept a Loki ellen, Supka Attila nem félti csapatát, ahogy azt a pmfc.hu-nak elmondta.

“Azt hiszem, hogy még nagyon sok mindent kell kijavítani a csapat játékán belül. Próbálunk egy játék szisztémát kialakítani, amit minden csapat ellen igyekszünk alkalmazni – kezdte mondandóját Supka Attila. – Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen a védelmük esetleg hol sebezhetőek. Tisztában vagyunk azzal is, hogy mi az, amire vigyáznunk kell. Gondolok a két ékükre, középpályán azokra a játékosokra, akik el tudnak dönteni egy mérkőzést. De itt elsősorban a saját játékunkkal kel foglalkozni, ha mi azt meg tudjuk valósítani, amit elterveztünk, akkor én nem féltem a csapatot a Debrecentől sem.”

A Lokinál nem becsülik le az ellenfelet, Kondás Elemér szerint nem lesz sétagalopp a pécsi kirándulás.

“Nagyon masszív, erős csapat a Pécs. Lendületes futballt játszanak, ismerve Supka Attilát, a munka benne van a játékosokban, úgyhogy mindenképpen figyelni, koncentrálni kell. Szeretnénk megvalósítani azt, ami a múlt héten is sikerült, és begyűjteni a három pontot. Az biztos, hogy Varga Józsefre nem számíthatunk, mivel sérüléssel bajlódik, mint ahogy Nenad Novakovics, Máté Péter, Farkas Balázs és Roguy Meyé is. Vukasin Polekszics beteg volt a hét elején, de meggyógyult, így elutazik velünk Pécsre” – mondta a tréner a dvsc.hu-nak.

PMFC-Matias – DVSC-TEVA, 18:30, TV: Sport1
Pécs, PMFC-MATIAS Stadion, vezeti: Andó-Szabó Sándor

A Győri ETO leutazik a Balatonra. Persze nem nyaralásról van szó, a szombat esti bajnokin Siófokon van jelenésük. A balatoniak jelenleg utolsók a táblázaton, egyetlen pontot szerezve. A Honvéd és a Haladás elleni vereségek között egy 1-1-es döntetlenük van az újonc Eger ellen. Ezen a meccsen nemcsak nekik lesz javítanivalójuk, hiszen a kisalföldi csapat sem szerepelt eddig fényesen: a Lokitól simán kikaptak 4-1-re, és csak a Pápát tudták megverni eddig három forduló alatt. A győriek mellett szól, hogy a Siófok még nem szerzett sem gólt, sem pontot otthon eddigi két hazai meccsén.

Horváth Károly óvatosan fogalmazott, szerinte még idő kell, hogy összeszokjon a csapat:

Győrben már jobb a hangulat, a szurkolókkal békülni próbáló Pintér Attila az eto.hu-n felhívtá rá a figyelmet, hogy csapata a legutóbbi idényben oda-vissza megverte a Siófokot.

“Az első két fordulóban jól játszottunk, mégsem győztünk, aztán a harmadik körben mérsékelt játékkal is sikerült legyőznünk a Kaposvárt. Mindenképpen nyerni szeretnénk Siófokon, a siker érdekében mindent el is kell követniük a játékosoknak. Ha el akarjuk érni a céljainkat, szükségünk lesz a három pontra Siófokon. Mi minden mérkőzésen a győzelemre törünk, ezúttal sincs másképp. Egy biztos: a játékunknak fel kell javulnia.”

FGSZ Siófok – Győri ETO FC, 20:45, TV: Sport1
Siófok, Városi Stadion, vezeti: Fábián Mihály

Ajánlott videó

Olvasói sztorik