Foci

Őrület Békéscsabán, Vasas-iksz Pesten

Tíz gól esett a Békéscsaba-Cegléd NB II.-es bajnokin, a Vasas első másodosztályú meccsén pontot vesztett a Fáy utcában.

Elkezdődött a másodosztályú labdarúgó-bajnokság. Mivel a két csoportot a szezon végén összevonják, öldöklő harc lesz az első 5 hely megszerzéséért, az ugyanis automatikus tagságot jelent az egycsoportos NB II.-re.

Keleten a feljutásra is esélyes Békéscsaba immár Dajka Lászlóval a kispadon fogadta a Ceglédet. A vendégek szereztek vezetést, sőt a 9. percben már 2-0-ra vezettek. Leucuta szépített a 11. percben, majd Obot a 18. minutumban már egalizált.

A 21. percben Medgyesi ismét a ceglédieknek szerzett vezetést, de Obot a félidő vége előtt három perccel ismét egyenlített, 3-3-mal fordultak a csapatok. Az 52. percben vezetett először a Csaba, akkor Pozsár talált be, egy remek mérkőzésen, amelyen kiválóan szórakoztak a drukkerek.

A ceglédiek nem adták fel, Balog góljával a 67. percben 4-4 lett az eredmény. A 77. percben előbb Balázs, a a 90. percben Majoros talált be, nyert a Békéscsaba 6-4-re!

Az élvonaltól búcsúzó Vasas az NB III.-as bajnok Putnokot fogadta, de csak döntetlenre volt képes ellene, a félidőben még a kiscsapat vezetett. A Szolnok meglepetésre hazai pályán kapott ki a Mezőkövesdtől. A Szegedben Lisztes Krisztián két gólt lőtt.

Nyugaton győzött a Kozármisleny, a Puskás Akadémia, és kiütéssel idegenben a Sopron is. Csank János feljutásra pályázó együttese, a Gyirmót a Szigetszentmiklóst győzte le 2-1-re, nem tudott ugyanakkor három pontot szerezni a Tatabánya, ők Ajkán játszottak gól nélküli döntetlent.

Ness Hungary NB II, 1. forduló

Keleti csoport:

Kazincbarcika – Dunakanyar-Vác 1-3 (0-1) 
Vasas – Putnok 1-1 (0-1) 

Szolnoki MÁV FC – Mezőkövesd 1-2 (0-1)
Békéscsaba – Cegléd 6-4 (3-3)
Orosháza – Újpest FC II 3-1 (1-0)
Szeged 2011 – Budapest Honvéd II 3-2 (1-1)

Nyugati csoport:

Csákvári TK – Puskás Akadémia 2-4 (0-1) 
Baja – Sopron 1-6 (0-3) 

Gyirmót – Szigetszentmiklós 2-1 (1-1)
Kozármisleny – BKV Előre 4-0 (2-0)
Haladás Sopron Bank II – Kaposvári Rákóczi II 1-1 (0-0)
Ajka – FC Tatabánya 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik