Foci

Londoni gólparádé a PL nyitókörében

A Fulham ötöt rúgott, a Queens Park ötöt kapott az angol labdarúgó-bajnokság 1. fordulójában, az Arsenal ugyanakkor gólképtelen volt.

Nem sikerült a Liverpool első meccse a Premier League-ben, és akkor finoman fogalmaztunk. A kezdeti megfelelő mezőnyjáték után a West Bromwich Albion elleni idegenbeli meccs első félidejének végén Gera Zoltán keserítette el a vörösök szurkolótáborát.

A sérülése után visszatérő magyar középpályás szenzációs találattal szerzett vezetést csapatának. A gólról ide kattintva tudhattok meg többet (meg is nézhetitek).

Az 58. percben aztán nagy bajba került a Liverpool: Agger utolsó emberként ellökte gólhelyzetben Longot, a dánnak felmutatta a pirosat a játékvezető, és 11-es is következett. Pepe Reina a sértett 11-esét kivédte, pocsék lövés volt. Aztán a WBA megkapta az esélyt: a játékvezető négy perccel később újra befújta a 11-est. Long elcsípte a labdát Skrteltől, ő hozzáért a támadó lábához, aki elesett. Odemwingie állt oda a labda mögé, ő már nem hibázott (2-0).

Aztán a 68. percben újra Gera nevét skandálta a közönség, akkor ugyanis lecserélte Steve Clark menedzser. A 73. percben 100 százalékos ziccert hagyott ki a hazai csapat: Lukaku elvitte a jobb oldalon, beadta az üresen álló Morrisonnak, aki az égbe lőtte a labdát.

Nem úgy később Romeu Lukaku, aki sakk-matt helyzet végén fejelt Reina kapujába: Ridgewell ívelte át neki a jobb oldalra, és 6 méterről első PL-gólját fejelte a belga játékos, aki Hollandiának is betalált a szerdai válogatott meccsen, amelyet 4-2-re nyert meg hazája válogatottja.

A West Brom az egész meccsen dominált, sokkal jobban játszott, mint Brandon Rodgers együttese, amely így nagy vereséggel rajtolt.

Az észak-ír tréner előző csapata, a Swansea – amellyel nagyon sikeres volt az előző szezonban – kitömte idegenben a Queens Park Rangerst. Egészen simán, 5-0 -ra nyertek Londonban a walesiek, Dyer és Michu duplázott, ő szerezte egyébként az új szezon első gólját.

Szintén fölényesen győzött a Fulham, ők hazai pályán rúgtak egy ötöst a Norwichnak. Az élvonalba visszajutó West Ham az Aston Villát verte, míg a Stoke idegenben, a másik újonc Reading otthonában szerzett egy pontot: a Reading az utolsó percben, 11-esből egyenlített!

A Podolskival, Giroud-val megerősített, van Persie-t már nélkülöző Arsenal ugyanakkor nem tudott betalálni, ez pedig már rögtön a bajnokság elején csalódás a drukkerek számára.

Az esti meccsen: a Newcastle öt év után rajtolt győzelemmel a Premier League-ben. Annak ellenére, hogy az első félidőben a Tottenham volt aktívabb, a fordulás után Ba betalált. Nem sokkal a vezető találat után Defoe közelről egyenlített, de aztán mégis a Szarkák örülhettek, hiszen kaptak egy 11-est, amelyet a szabálytalanságot elszenvedő Ben Arfa értékesített.

Eredmények – Premier League, 1. forduló

West Bromwich Albion – Liverpool 3-0 (1-0)
gólszerzők: Gera (43.), Odemwingie (64.)
piros lap: Agger (58., Liverpool)

Arsenal – Sunderland 0-0

Fulham – Norwich 5-0 (2-0)
gólszerzők: Duff (26.), Petric (41., 54.), Kacaniklic (66.), Sidwell (87., 11-esből)

Queens Park Rangers – Swansea 0-5 (0-1)
gólszerző: Michu (8., 53.), Dyer (63., 71.), Sinclair (81.)

Reading – Stoke City 1-1 (0-1)
gólszerzők: Le Frondre (90., 11-esből), illetve Kightly (34.)
piros lap: Whitehead (89., Stoke)

West Ham United – Aston Villa 1-0 (1-0)
gólszerzők: Nolan (40.)

Newcastle United – Tottenham Hotspur 2-1 (0-0)
gólszerzők: Ba (55.), Ben Arfa (80., 11-esből), illetve Defoe (76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik