Foci

Véget ért Muamba karrierje

Fabrice Muamba (Fabrice Muamba)
Fabrice Muamba (Fabrice Muamba)

A Bolton Wanderers labdarúgója, Fabrice Muamba szívproblémái miatt a visszavonulás mellett döntött.

A hírt a Bolton Wanderers is megerősítette, miszerint a Muamba szögre akasztja a stoplist. A labdarúgó Tottenham elleni FA Kupa-mérkőzésen esett össze a pályán, leállt a szíve, többször újra kellett éleszteni. Majd átesett több műtéten is, legutóbb pedig egy héttel ezelőtt utazott el Belgiumba, hogy még egy kisebb beavatkozáson átessen.

Akkor a 23 éves játékos elmondta, messze van még a visszatérése, de minden erejével azon van, hogy újra pályára léphessen. Nos, most már tudjuk, erre sosem kerül majd sor…

“Miután elhagyhattam a kórházat, reméltem, hogy hamarosan eljön az a nap, amikor ismét focizhatok a Bolton Wanderersben. Azonban Belgiumban a műtét után rossz híreket kaptam, ami egyben azt jelenti, hogy vissza kell vonuljak” – áll Muamba közleményében.

“A futball születésem óta az életem része. Imádom ezt a játékot, és örülök, hogy legalább a legmagasabb osztályban pályára léphettem. Ennek ellenére köszönöm Istennek, hogy élek. És köszönöm azoknak is, akik támogattak karrierem és a felépülésem során, valamint a Bolton szurkolóinak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik