Foci

Puskás felül veszélyes, alul nem

Puskás Ferenc Stadion (Puskás Ferenc Stadion)
Puskás Ferenc Stadion (Puskás Ferenc Stadion)

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben semmiféle veszély nem fenyegeti a Puskás Ferenc Stadion látogatóit.

Mint korábban megírtuk, előbb-utóbb valóban lesz olyan nemzeti stadion a fővárosban, amelyik alkalmas lesz akár nagy UEFA-rendezvény, EL, BL döntő megrendezésére is. Azt még nem tudni, milyen lesz. Viszont éppen ideje. A szerda esti Magyarország-Izrael mérkőzés előtt ugyanis az ATV televízió birtokába került – egyébként valóban létező – szakértői jelentés a stadion már régóta nem használt középső lelátójáról állapítja meg, hogy „hirtelen állagromlás” történt, amelyet valószínűleg az elmúlt hónapok „rendkívül viharos-szeles időjárása okozott” – adta ki hivatalos közleményében a Nemzeti Sportközpontok.

A közlemény a továbbiakban leszögezi: az állagromlást a Nemzeti Sportközpontok (MNSK) őrszolgálata észlelte július végén, a veszélyes területeket azonnal lekerítették. Az augusztus 2-án készült szakértői jelentésben vizsgált középső lelátórész, ismertebb nevén a középső karéj – a felső karéjjal együtt – már régóta nem használható. A szerdai Magyarország-Izrael válogatott labdarúgó-mérkőzés, illetve az augusztus 20-án esedékes Gyulai Memorial atlétikai verseny idején, ahol a londoni olimpia magyar bajnokait is köszöntheti a publikum a Puskás Ferenc Stadionban a terveknek megfelelően csak az alsó karéj lesz nyitva.

Ezen a lelátórészen, ahogy eddig, úgy továbbra is teljesen biztonságos körülmények között szurkolhatnak a nézők. A lelátóhoz vezető beléptetési útvonalat is úgy jelölték ki az MNSK és a Magyar Labdarúgó Szövetség szakemberei, hogy azok ne érintsék a veszélyesnek nyilvánított területeket.

A Nemzeti Sportközpontok a hibák észlelése után haladéktalanul megkezdte az előkészítését azoknak a javítási, karbantartási munkáknak, amelyek célja a hibaelhárítás mellett a stadion befogadóképességének megnövelése. Szeptember 11-én ugyanis világbajnoki selejtezőn Hollandia világsztárjai ellen lép pályára Egervári Sándor csapata, ahova egészen biztosan telt házat 50-60 ezer nézőt várnak. Kérdés, alkalmas lesz e a középső, felső karéj a nézők befogadására. Ellenkező esetben ahogy most is, csak 25 ezer néző láthatja élőben a mérkőzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik