Foci

Hajsza a baszk csatárklasszisért

Fernando Llorente (fernando llorente, )
Fernando Llorente (fernando llorente, )

Az Athletic Bilbao labdarúgójáért már eddig is több élcsapat bejelentkezett, de a döntése után indulhat érte az igazi hajsza a következő napokban.

Josu Urrutia, a baszk egyesület elnöke bejelentette, a tehetséges csatár nem hosszabbítja meg jövőre lejáró szerződését a klubbal.

A bilbaóiak mindent megtettek az elmúlt időszakban, hogy új szerződést írjon alá a csapat legértékesebb futballistája, ám Fernando Llorente nem kívánt élni a lehetőséggel.

„Llorente elmondta, hogy nem szeretné meghosszabbítani kontraktusát. Ha elhagyja a klubot, akkor sem vásárlunk új csatárt. Annyit elárulhatok minden érdeklődőnek, hogy továbbra sem eladó egy játékosunk sem, és ha igazolni szeretnének, akkor minden futballistánk piaci árát kérjük majd értük” – beszélt Urrutia egy sajtótájékoztatón.

A tehetség első számú érdeklődője a Juventus, amely egyes információk szerint 16 millió eurót ajánlott érte a bilbaóiaknak. A támadó bejelentését követően valószínűleg újabb ajánlattal állnak majd elő a Zebrák.

Nem lesz könnyű dolga azonban a torinói alakulatnak a 25 millió euró értékű csatár kivásárlásakor, hisz az angol Manchester City és a Tottenham is bejelentkezett Llorentéért, arról nem is beszélve, hogy a bajnok Real Madrid is szívesen látná a spanyolt.

A Citizens valószínűleg megválik Emmanuel Adebayortól és Roque Santa Cruztól is, két klassziscsatárától, ami lehetővé tehetné egy új ék leigazolását. A másik oldalon könnyen előfordulhat, hogy Luka Modric, a Spurs kiváló középpályása a Real Madridban köt ki. Nem kizárt, hogy a befolyó összegből a londoniak is rástartolnának a baszkra. A blancók is mindent megtennének Llorente szerződtetéséért. José Mourinho csapata már kétszer tett ajánlatott az Athletic Bilbaónak, és továbbra sem adták fel a küzdelmet az érte folyó harcban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik