Foci

Megvan a City első trófeája a szezonban

A bajnoki címvédő Manchester City 3-2-re nyert a Chelsea ellen az angol labdarúgó Szuperkupa döntőjében.

Tévez (32-esben) gyönyörű gólt ragasztott a felsőbe (Fotó: AFP)

Az angol labdarúgásban is elkezdődött az új szezon, vasárnap délután szuperkupadöntőt rendeztek a bajnoki címvédő Manchester City és az FA-kupagyőztes Chelsea részvételével.

A mérkőzésnek az olimpiai labdarúgótorna miatt rendhagyó módon az Aston Villa stadionja, a Villa Park adott otthont. 1973 óta először fordult elő, hogy nem a (régi vagy új) Wembley-ben, vagy a cardiffi Millenium Stadionban rendezték a Community Shieldet. Akkor a Maine Roadon volt, a Manchester City egykori pályáján.

Eleinte a bordómezes City volt az aktívabb, a manchesteriek a kapujukhoz szegezték Bajnokok Ligája-győztes riválisukat. A félidő közepe táján aztán már a londoniak is aktivizálták magukat a támadóoldalon, a 40. percben pedig a vezetést is megszerezték, az Európa-bajnokság gólkirálya, Fernando Torres pöcizte át a labdát Pantilimon felett (1-0).

Nem sokkal később már nem örülhettek a Kékek hívei, Ivanovic csúszott rá nyújtott lábbal Kolarov bokájára, azonnal villant a piros lap. Az első félidőt amúgy is a kemény játék jellemezte, nem kímélték egymást a felek, a piros kártya mellett négyszer villant a sárga is.

A City az 53. percben egyenlített, egy rossz londoni felszabadítás kötött ki Yaya Tourénál, az elefántcsontparti középpályás pedig a tizenhatos előteréből laposan a jobb alsóba lőtt (1-1). Hat minutummal később a meglepően jó kondiban lévő Carlos Tévez villant, a tizenhatos vonalánál tolta keresztbe a labdát majd a hosszú felsőbe tekerte, Petr Cech a kezést sem tudta felemelni (1-2) – elő is villantotta a „Fuerte Apach” (erős apacs) feliratú pólóját a meze alól, ami a beceneve.

Láthatóan vérszemet kapott a City, tovább nyomtak a „vendégek”, ennek pedig egy újabb találat lett az eredménye, Samir Nasri maradt bántóan üresen a tizenhatoson belül, nem hibázott (1-3). Már úgy tűnt, hogy szép csendben lecsorognak a hátralévő percek, azonban a csereként beálló Bertrand ezt másképp gondolta, a hajrában így feljött egy gólra a Chelsea (2-3).

A londoniak végül nem tudtak egyenlíteni, így a Manchester City nyerte a Community Shieldet, a klub története során negyedjére.

Eredmény – Community Shield
Chelsea – Manchester City 2-3 (1-0)
Gólszerzők: Torres (40.), Bertrand (80.) illetve Y. Touré (53.), Tévez (59.), Nasri (65.)
Piros lap: Ivanovic (42.)

 

Videó – Öt gól és egy piros lap a döntőben:


C-M footyroom.com by footyroom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik