Foci

Drámai csatát nyert Fehérváron a Honvéd

A Budapest Honvéd 1-0-ra nyert a Videoton vendégeként az OTP Bank Ligában. A védő Ivan Lovric Kemenes kiállítása után büntetőt védett a 93. percben. A fővárosiak hibátlan mérleggel vezetik a bajnokságot.

A Videoton csütörtökön fantasztikus eredményt ért el Belgiumban,a székesfehérváriak ugyanis a hazai 1-0 után Gentben 3-0-ra verték a KAA-t az Európa Ligában, így bejutottak a másodikszámú európai kupasorozat fináléjába. Vasárnap azonban már újabb komoly feladat várt a piros-kékekre, ugyanis a bajnokságban eddig hibátlan, rivális Budapest Honvéd látogatott a Sóstói Stadionba.

A Vidi lendületesen kezdett, Paulo Sousa legénysége már az első percekben meg akarta lepni a fővárosi gárdát, ám a rohamok nem jártak sikerrel. Marco Rossi fiai pontosabbak voltak, ugyanis a Honvéd első valamirevaló helyzetét értékesítette, Délczeg kiugratása után Zivanovic maradt üresen és a hosszú alsóba gurított (0-1).

A bekapott gól láthatóan megfogta a Videotont, amely ugyan dominált a továbbiakban is, azonban veszélyes akciót nem vezetett, így a szünetig nem tudott egyenlíteni.

A második félidőben is a hazaiaknál volt többet a labda, ám a Honvéd kontrái is ígéretesek voltak, sőt, ha Délczeg kicsit jobban rúg a labdába az 53. percben, akár kettővel is elhúzhatott volna a budapesti klub. Szűk tíz minutummal később is a Honvéd járt közel a gólhoz, Diaby pöcijét azonban védte a kapujából jó ütemben kimozduló Bozovic. Idő közben Paulo Sousát elküldték a fehérvári kispadtól.

A 75. percben újra Bozovic pillanatai következtek, egy szöglet után védett hatalmasat a montenegrói kapus, Ignatovic fejesét ütötte ki. A túloldalon Brachi lőtt mellé egy szabadrúgást ígéretes helyzetből, majd Mitrovic lövése ment a felső léc fölé.

A 88. percben Torghelle kihagyott egy óriási ziccert (a fehérváriak kezezést reklamáltak), majd a 92. percben kiharcolt egy büntetőt, Kemenes kapus második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott, ráadásul már nem cserélhetett többet a Honvéd. Lovric vállalta magára a hálóőr szerepét és kivédte Nikolic próbálkozását, majd Faggyas lőtt mellé egy kontra végén a túloldalon.

Videó – Lovric büntetőt fogott:

A vége 0-1 maradt, a Budapest Honvéd hibátlan maradt és vezeti a bajnokságot. A Videoton négy ponttal áll.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Székesfehérvár, 2500 néző, Vezette: Szabó Zsolt

Videoton – Budapest Honvéd 0-1 (0-1)

Videoton: Bozovic – Brachi, Caneira, Szekeres (Nikolics, 59.), Hector – Mitrovic, Renato Neto – Haraszti (Gyurcsó, 59.), Kovács I., Walter Lee (Oliveira, 71.) – Torghelle Vezetőedző: Paulo Sousa

Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Ignjatovic, Baráth – Diarra (Vécsei, 60.), Johnson, Zivanovic, Ivancsics (Faggyas, 72.) – Diaby (Vernes, 67.), Délczeg Vezetőedző: Marco Rossi

Gólszerző: Zivanovic (11.)

Sárga lap: Mitrovic (20.), Haraszti (38.), Caneira (42.), Kovács I. (62.), Renato Neto (69.), illetve Diaby (20.), Ignjatovic (29.), Lovric (76.), Faggyas (79.), Kemenes (81., 92.), Baráth (94.)

Piros lap: Kemenes (92.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik