Foci

A Bayern nyerte a német Szuperkupát

A Bayern München hazai pályán 2-1-re legyőzte a bajnok és kupagyőztes Borussia Dortmundot a labdarúgó Szuperkupa döntőjében.

Eredendően a bajnok és a kupagyőztes játszaná a Szuperkupa döntőjét, azonban Németországban az előző szezonban duplázni tudott a Borussia Dortmund, így a mind a két sorozatot a második helyen záró Bayern München volt most az ellenfél és a házigazda is egyben.

A bajorok pedig remekül kezdtek, Mario Mandzukic, a müncheniek nyári szerzeménye kevesebb, mint hat perc alatt betalált tétmeccsen új csapatában, Franck Ribéry álompasszát értékesítette (1-0). Nem sokkal később már kettő volt közte, Robben még a kapufára lőtt egy kontra végén, a kipattanót azonban Müller a léc alá bombázta (2-0). Az első félidőben túl sok esemény már nem történt, a Bayern biztos előnye tudatában nem siette el a dolgokat, míg a BvB kissé súlytalan volt.

A második felvonásban aztán már feljavult a sárga-feketék játéka, egy szöglet után Lewandowski vette célba a kaput, Neuernek kellett védenie. A 65. percben Robben célozta meg a hosszú alsót a tizenhatos előteréből, Weidenfellernek kellett bravúrt bemutatnia.

Letámadásba kezdett a Dortmund a hajrá kezdetén, ez pedig gólt eredményezett, Lewnadowski talált be és tette izgalmassá a hajrát (2-1). Az utolsó percekben a csapatok berendezkedtek a müncheni térfélre, azonban több gól már nem született, a Bayern München ötödjére nyerte me ga Szuperkupát, ezzel rekorder lett.

Eredmény – német Szuperkupa-döntő
Bayern München – Borussia Dortmund 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Mandzukic (6.), Müller (11.) illetve Lewandowski (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik