Foci

Nyögvenyelős Diósgyőr-siker

A keleti rangadón a Diósgyőr otthon tartotta a három pontot, pedig az Eger nem adta magát könnyen.

Mindkét csapat számára fontos volt a győzelem megszerzése, ugyanis a piros-fehérek az előző körben kikaptak a Honvéd otthonában, míg az Eger eddig csak egy pontot gyűjtött két forduló alatt.

Természetesen a mérkőzés esélyesének a miskolciak számítottak, elég ha csak két nyári igazolásra, Gosztonyi Andrásra és Elek Ákosra gondolunk, ráadásul az egriek újoncként nem az idegenbeli sikerek halmozását tűzték ki célul.

Ennek ellenére a hazaiak szinte alig jutottak el a betonbiztosan védekező Eger kapujáig, így lényegében mezőnyben zajlott a játék, komoly helyzetet fel sem jegyezhettünk egészen a 41. percig, ám akkor Ribánszkit tornáztatta meg a vendégek csatára, Koós: ballal próbálkozott, de a DVTK hálóőre kitornázta a léc alól a labdát.

A második félidő sem volt sokkal izgalmasabb, mindössze három lehetőség érdemel említést, igaz abból az egyik gól. A 47. percben Seydi mellel vette át a labdát az ötös környékén, majd a hálóba bombázott, megszerezve a vezetést a Diósgyőrnek (1-0).

Nem sokkal később megduplázhatták volna góljaik számát a piros-fehérek, de Sztankó kapus bravúrral hárított, majd a 87. percben Gosztonyi lövésénél a kapufa mentett, így maradt az egygólos hazai siker.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló
Diósgyőri VTK – Egri FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Seydi (47.)

Miskolc, DVTK stadion, 8000 néző, vezette: Böcskei Balázs.

DVTK: Ribánszki – Vági, Gal, Hanek, Gohér – Abdouraman, Elek – Gosztonyi, Tisza (Fernando, 66.), Luque – Seydi. Vezetőedző: Sisa Tibor.

Eger: Sztankó – Preklet, Kovács G., Katona – Balog, Dobric, Pavicevic, Piller (Pavlov, 57.) Hamouz – Koós (Farkas Á., 63.) Pisanjuk. Vezetőedző: Simon Antal.

Sárga lap: Tisza (53.), Abdouraman (65.), illetve Pavicevic (53.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik