Foci

Csak ráijeszteni tudott a KTE a Lokira

A bajnoki címvédő DVSC-TEVA hazai pályán 2-1-re nyert a KTE-Ph. Mecano ellen az OTP Bank Liga 3. fordulójában.

Még el sem kezdődött a mérkőzés, de máris ünnepeltek Debrecenben, ugyanis a kezdőrúgást Risztov Éva, a 10 kilométeres úszás női olimpiai bajnoka végezte el. Risztov megcsillogtatta focitudását is, ugyanis dekázott párat a közönség nagy-nagy örömére.

A Kecskemét nem volt megilletődve a bajnok otthonában, ám hiába a kezdeti vendégrohamok, a DVSC-TEVA szerzett vezetést, egy labdaszerzés után Coulibaly lódult meg a szélen, lerázta védőjét majd centerezett, a középre berobbanó Kulcsár pedig az üres kapuba gurított (1-0). Egyenlíthetett volna a KTE, ám Bori távoli, ígéretesnek tűnő lökete végül a kapu mellé ment.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor egalizáltak a lila-fehérek, Vaskó fejelt egy szöglet után, a keresztlécről lepattanó lövést Verpecz már csak a gólvonal mögül tudta kikanalazni (1-1). Vérszemet kapott ettől a Loki, sorra érkeztek a hazai akciók, ha Németh nem remekel a vendégkapuban, több gólt is szerezhetett volna a Debrecen.

Így azonban a kilátogató drukkereknek a 73. percig kellett izgulniuk, ekkor egy Sidibe-Coulibaly akció végén a francia csatár lőtt a kapu közepébe (2-1). A Kecskemét a folytatásban próbált újítani, ám sok esetben a saját térfelükről sem tudták kihozni a labdát a vendégek, így a Debrecen otthon tudta tartani a három pontot és a Kaposvár, valamint a BATE Boriszov elleni vereség után győzelmet ünnepelhetett.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Debrecen, 4500 néző, Vezette: Farkas Ádám

DVSC-TEVA – KTE-Ph. Mecano 2-1 (1-0)

DVSC: Verpecz – Nagy Z., Mészáros, Máté (Simac, a szünetben), Korhut – Kulcsár (Bódi, 54.), Varga J., Szakály P., Rezes (Ramos, 81.) – Sidibe, Coulibaly Vezetőedző: Kondás Elemér

Kecskemét: Németh G. – Sós, Balogh B., Vaskó, Mohl – Bori, Farkas B. (Tölgyesi, 79.), Savic, Forró (Edison, 63.) – Litsingi, Jorginho Vezetőedző: Török László

Gólszerzők: Kulcsár (23.), Coulibaly (73.), illetve Vaskó (53.)

Sárga lap: Nagy Z. (64.), Szakály P. (70.), illetve Sós (66.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik