Foci

Rezgett a léc, de fordított a Győr

győri eto fc (győri eto fc, )
győri eto fc (győri eto fc, )

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójának nyitómeccsén a Győri ETO tizenegyest rontva is fordított a Kaposvár ellen.

Szinte minden szezonnak úgy vágnak neki Győrben, hogy ez egy sikerév lesz, és nem volt ez másképp idén sem, hiszen az ETO az előző kiírásban sokáig csatában volt az aranyért. Azonban három forduló után elmondhatjuk, a terv nem igazán jött be eddig.

A kisalföldiek ugyanis három forduló után mindössze négy pontot szereztek, hiszen a Debrecentől kikaptak, majd ikszeltek a Haladással és most nehezen,de megverték a Kaposvárt.

A pénteki találkozón egyébként több mint negyedórát kellett várni az első valamire való helyzetig, ám az is a vendégek nevéhez fűződött: Oláh trafálta telibe a kapufát.

A folytatásban azért a hazaiak előtt is adódtak lehetőségek, de sem Pátkai, sem Kronaveter nem tudott eredményes lenni. Ellenben Oláh igen. A támadó egy szép csel után a tizenhatos széléről tüzelt, és a labda be is akadt a hosszúba (0-1).

A szünet után is erőtlenek voltak a hazaiak támadásai, ráadásul Pintér Attila fel is forgatta az összeállítást, hiszen már az 52. percben kihasználta mindhárom cserelehetőségét. A másik oldalon a Kaposvár higgadt tudott maradni, és tartották az előnyt.

Az ETO-nak viszont a legegyszerűbb helyzetből sem jött össze a találat: büntetőhöz jutottak a győriek, azonban Kronaveter kihagyta, jegyezzük meg, három meccs alatt három tizenegyest hibáztak el.

Aztán valahogy mégsem maradtak pont nélkül a győriek, hiszen Varga révén kiegyenlítettek, köszönhetően a vendégek védelmi hibájának. És ha egyszer egy üzlet beindul… A 86. percben a csereként beállt Dina közelről, fejjel volt eredményes (2-1).

A meccs záróakkordjaként Hajduch kapus egy szöglet után fölé fejelt, így maradt a hazai siker. A Kaposvár mérlege egy győzelem, két vereség.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló
Győri ETO FC – Kaposvári Rákóczi 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Varga R. (82.), Dina (86.), illetve Oláh (44.)

Győr: Stevanovic – Svec, Lang, Lipták, Dinjar – Kronaveter, Kamber – Koltai (Dina 52.), Strestík (Ahjupera, a szünetben), Trajkovic – Andric (Varga R. 39.) Vezetőedző: Pintér Attila.

Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank, Zámbó, Pavlovic – Pedro, Balázs B.(Haruna 81.), Kovács O., Safaric – Vrucina (Waltner 56.) Oláh Vezetőedző: Prukner László

Sárga lap: Svec (10.), Lipták (79.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik