Foci

Győzelmi kényszerben a Győri ETO

Győri ETO FC  (Győri ETO FC )
Győri ETO FC  (Győri ETO FC )

A labdarúgó NBI harmadik fordulójának pénteki játéknapján a Győri ETO a Kaposvárt, míg a Siófok a Haladást fogadja.

Nem úgy indult az idény a győrieknek, ahogy azt eltervezték. Az első körben a Debrecen vendégeként szenvedtek el lesújtó vereséget, majd rá egy hétre hazai pályán döntetlent értek el a Haladás ellen. Most a tabellán előttük álló, eddig egy győzelemmel és egy vereséggel rajtoló Kaposvár ellen javítanának az ETO Parkban. Hazai oldalon Djordjevic, Stanisic és Völgyi sérültek, ám Rati Aleksidze és Mihai Dina már bevethetők lesznek péntek délután. A Rákóczinál nem várhatóak változások a múlt heti, DVSC elleni diadalmaskodáshoz képest.

„Nem lehet más a célunk, csak a három pont itthon tartása, ezért minden gólszerzési lehetőséget jól kell kihasználnunk, sokkal jobban, mint ezidáig. Minden pályára lépő játékosnak száz százalékban kell teljesítenie” – nyilatkozott Pintér Attila, a Győr edzője.

A somogyiaktól Balázs Benjámin U21-es válogatott szélső így vélekedett a mérkőzést megelőzően: „Nagyon jót tett a csapatnak, hogy sikerült nyernünk. A Debrecen nem a legerősebb csapatával játszott, de egyszer nekünk is lehet szerencsénk. Az első félidei játékommal elégedett voltam, a folytatásra elfáradtam. Fontos volt, hogy megszerezzük a győzelmet, és most a csapat is tele van önbizalommal.”

A játéknap későbbi találkozóján a Siófok a Haladással mérkőzik majd meg. A Siófok az első meccsén otthon 1-0-s vereséggel nyitotta a szezont a Honvéddal szemben, majd az Eger pályaválasztása mellett játszott döntetlent a hevesiekkel. A Haladás eddig egy győzelemmel és egy döntetlennel veretlenül áll a bajnoki ponthajszában. A találkozó pikantériája lehet, hogy két volt szombathelyi játékos is az ellenfél keretét erősíti. Sipos Norbertről és Lengyel Dánielről van szó, akik közül mindketten pályára léptek a Balaton-partiak legutóbbi mérkőzésén, Sipos ráadásul gólt is szerzett. Az összecsapás esélyeséről mindkét vezetőedző nyíltan vélekedett

“Ugyanúgy készülünk, mint a többi bajnoki mérkőzésre” – kezdte Horváth Károly, a Siófok edzője. „Tudjuk, hogy a Haladás az egyik legösszeszokottabb brigád az első osztályban, nyáron nagyon kevés változás volt náluk a keretben. Jól kezdték a szezont, két mérkőzésükön négy pontot szereztek, és vitathatatlanul előrébb tartanak szinte mindenben, mint mi. Úgy gondolom, hogy a holnapi találkozón számunkra már a pontszerzés is bravúrnak számítana.”

“Egyértelműen győzelemre fogunk hajtani, ehhez azonban nagyon agresszív és nagyon fegyelmezett játékot kell játszanunk, illetve nagyon jól kell gazdálkodnunk a lehetőségeinkkel. Nehéz a Siófok ellen idegenben gólhelyzeteket kialakítani, ezért ami lehetőségünk adódik, azokat gólra kell váltanunk. Résen kell lennünk a támadó pontrúgásaiknál, és nagyon veszélyesek a kontráik is” – beszélt Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik