Foci

Edzők nélkül maradhat a Juventus

Antonio Conte (Antonio Conte)
Antonio Conte (Antonio Conte)

Első fokon tíz hónapra eltiltotta Antonio Contét, az olasz bajnok Juventus vezetőedzőjét pénteken az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) fegyelmi bizottsága.

Mint írtuk, egy olasz bíróság három hónapra ítélte el Antonio Contét, a Juventus vezetőedzőjét augusztus elsején a scommessopoli bundabotrányban való szerepéért. A 43 éves szakember 2011 májusában, még a Siena szakvezetőjeként tudott két mérkőzés eredményének a befolyásolásáról, mégsem jelentette a visszaéléseket, s ezzel szabályszegést követett el.

Conte ügyét most az Olasz Labdarúgó Szövetség (FICG) ítélte 10 hónapos büntetésre, ami azt jelenti, hogy – amennyiben jogerőre emelkedik – kihagyja a soron következő idényt. Segédedzőjét, Angelo Alessiót nyolc hónapra tiltották el. Conte fellebbezett, beadványának tárgyalása augusztus 20-án kezdődik Rómában, így szombaton elvileg leülhet a kispadra az SSC Napoli elleni Szuperkupa-mérkőzésen, melyet Pekingben rendeznek.

A veretlenül bajnoki címet nyert Juventus két játékosa, Leonardo Bonucci és Simone Pepe is gyanúba keveredett: korábban Bonucci a Bari, míg Pepe az Udinese futballistájaként játszott a két csapat 3-3-as döntetlennel végződött találkozóján, de őket végül felmentették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik