Foci

A Haladás a tabella élén

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-0-ra nyert az FGSZ Siófok vendégeként.

Már igen korán, a harmadik percben vezetést szerzett Siófokon a Haladás, Radó rázta le a védőket, majd 10-ről a kapuba lőtt (0-1). A Balaton-partiak egy távoli lövéssel válaszoltak, ám Rózsa kapus magabiztosan védett.

A 29. percben tovább nőtt a két csapat közti különbség, Halmosi harcolt ki büntetőt, Iszlai pedig magabiztosan értékesítette a pontrúgást (0-2). A hazaiak újra egy sikertelen lövéssel jelentkeztek, így a szombathelyiek kényelmes helyzetből várhatták a folytatást.

A második felvonás csak elvétve hozott helyzeteket, a hazaiak veszélytelenül támadtak, a vendégek kényelmesen elgurigáztak biztos vezetésük tudatában. A hajrá kezdetén még Kenesei is feliratkozott a góllövők közé, a Haladás 3-0-ra nyert Siófokon.

A Szombathely továbbra is veretlen a bajnokságban, a harmadik meccsén ez már a második sikere volt az együttesnek, így, ha ideiglenesen is, de a tabella élére ugrott.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Siófok, 1000 néző, v.: Berke Balázs

FGSZ Siófok-Haladás Sopron Bank 0-3 (0-2)

Siófok: Szatmári – Mogyorósi, Nyári, Lengyel, Fodor M. – Pál Sz. (Molnár M., 56.), Windecker (Gál A., 65.), Kecskés, Sipos – Melczer (Nagy T., 27.) – Dajic Vezetőedző: Horváth Károly

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Tóth P. – Iszlai, Rajos (Kenesei, a szünetben) – Nagy G., Radó (Kulcsár K., 78.), Halmosi – Andorka (Búrány, 58.) Vezetőedző: Artner Tamás

Gólszerzők: Radó (3.), Iszlai (29., 11-esből), Kenesei (77.)

Sárga lap: Windecker (37.), Lengyel (69.), illetve Fehér Z. (22.), Andorka (55.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik