Foci

Sztrájk miatt csúszhat a spanyol bajnokság rajtja

santiago bernabeu stadion (santiago bernabeu stadion)
santiago bernabeu stadion (santiago bernabeu stadion)

Ismételten vita tárgyát képezi a spanyol bajnokság közvetítéséből befolyó pénzek elosztása. Emiatt csúszhat a rajt.

Az augusztus 18-i spanyol bajnoki rajt előtt több klub is jelezte, ha a szövetség nem módosítja a szabályrendszert, akkor sztrájkkal késleltethetik a bajnokság rajtját.

Az elmúlt években többször felmerült a spanyol bajnokságban a közvetítésekből befolyó pénzek elosztásának aránytalansága. A probléma fő oka az, hogy a két gigaklub, a Barcelona és a Real Madrid sokkal nagyobb arányban részesül a közvetítésekből befolyó pénzekből, mint a többi spanyol klub.  Az ügy most azért került elő ismét, mert az első két fordulóban több mérkőzés is nagyon késői időpontra lett kiírva, ami miatt csak kevesebb néző tudja megtekinteni ezeket a találkozókat.

A problémákat négypontos beadványban jelezte 13 klub a szövetség felé. Amennyiben a szövetség nem veszi figyelembe a klubok észrevételeit, a csapatok készek sztrájkolni is. Ebben az esetben szinte biztosan késne a spanyol bajnokság eredetileg augusztus 18-ára kiírt rajtja.

A beadványt aláíró 13 klub:  Athletic Bilbao, Atletico Madrid, Real Betis, Celta Vigo, Espanyol, Getafe, Granada, Mallorca, Osasuna, Rayo Vallecano, Real Sociedad, Sevilla, Real Zaragoza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik