Foci

A Vidi kiütötte a Gentet

filipe oliveira (filipe oliveira)
filipe oliveira (filipe oliveira)

A Videoton idegenben 3-0-ra legyőzte a Gentet, és 4-0-s összesítéssel jutott tovább az Európa Liga 3. selejtező-fordulójából, játszhat a csoportkörért.

A székesfehérvári 1-0 után a Videotonra nehéz meccs várt Belgiumban. A Gent azonnal nyomasztó fölényt alakított ki, és egyre-másra dolgozta ki a helyzeteket.

Gólt azonban kontrából is lehet lőni, az első negyedóra végén Nikola Mitrovic saját térfélről mesteri passzal ugratta ki Filipe Oliveirát. A portugál higgadtan lőtte a kapus mellett a labdát, ezzel a Vidi megszerezte a vezetést, és összesítésben már 2-0 volt a javára, az idegenben lőtt gólról már nem is beszélve.

Tízperc múlva egyenlíthetett voln a Gent, de N’Diaye a felső lécre fejelt. A szünetig még jópár helyzetet elpuskáztak a belgák, a Vidi vigyázott az eredményre és lehetőség szerint kontrázott.

A fordulás után a Gent tovább próbálkozott a kétgólos hátrány ledolgozásával, de ez már jóval kevesebb veszéllyel járt. Közben a lelátón felbukkant két belgiumi magyar légiós, a sérüléséből gyógyulgató Juhász Roland (Anderlecht) és Czvitkovics Péter (Kortrijk).

A második félidő derekán aztán hátradőlhettünk, előbb kiállítottak egy magáról megfeledkezett belgát, majd Nikolics Nemanja egyéni akcióból volt eredményes, ezzel már 2-0-ra vezetett idegenben a Videoton, összesítésben pedig 3-0 volt az állás. Nem sokáig, mert Nikolics megint betalált, 3-0-ra alakítva az eredményt.

A hajrában a belgák kaptak még egy pirosat, a Videoton 3-0-ra nyert, és kettős győzelemmel, 4-0-s gólkülönbséggel jutott az EL-selejtező rájátszásába.

Eredmény – Európa Liga, 3. selejtezőkör, visszavágó

Gent-Videoton 0-3 (0-1)

Gólszerzők: Oliveira (13.), Nikolics (67., 71.)
Piros lap: Brüls (64.), Messoudi (85.)

Továbbjutó a Videoton, kettős győzelemmel, 4-0-s gólkülönbséggel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik