Foci

Hármat ugrott előre a magyar válogatott a FIFA-ranglistán

Javában zajlik az olimpiai futballküzdelem, azonban a FIFA háza táján sem állt meg az élet. Kiadták a friss világranglistát, Magyarország a huszonnyolcadik.

Új taggal bővült a FIFA-család a budapesti kongresszuson: Dél-Szudán 207.-ként csatlakozott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez. A válogatott július 10-én, az ország fővárosában, Judában 2-2-es döntetlent ért el Uganda nemzeti tizenegye ellen. Az ikszel húsz pontra tett szert az új állam, így 199. a frissen kiadott világranglistán.

A világ- és Európa-bajnok Spanyolország továbbra is világelső. Mögöttük Németország és Anglia található. Az angolok történetüknek legjobb helyezése ez a harmadik, ez idáig soha nem álltak ilyen kiemelkedő pozícióban a FIFA-ranglistán. A háromoroszlánosok Uruguay-t előzték meg. A dél-amerikai válogatott a Copa Americán vesztett épp annyi pontot, hogy a negyedik helyre essenek vissza. Az első tíz között nincs több változás.

Magyarország három helyet erősítve legutóbbi harmincegyedik pozícióján, már a huszonnyolcadik egységen fedezhető fel. A magyar válogatott Bosznia-Hercegovinát, Törökországot és Dél-Koreát utasította maga mögé.

Anglia mellett további hat válogatott ért fel történelmi csúcsára. Ecuador a huszadik hét helyet javítva, Líbia harmincnyolcadik egy helyet javítva, a Közép Afrikai Köztársaság hetvenegyedik egy helyet javítva, a Dominikai Köztársaság száztizennyolcadik tizenkét helyet javítva, Aruba százötvenhetedik hét helyet javítva, míg Amerikai Szamoa száznyolcvankettedik egy helyet javítva.

A legközelebbi változások szeptemberre várhatók, beleértve az augusztus 15-én játszandó barátságos találkozókat.

FIFA-ranglista

1. Spanyolország
2. Németország
3. Anglia
4. Uruguay
5. Portugália
6. Olaszország
7. Argentína
8. Hollandia
9. Horvátország
10. Dánia
…28. Magyarország

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik