Foci

Czvitkovics: A Videoton képes a továbbjutásra

A Videotonban nevelkedett Czvitkovics Péter szerint a fehérváriak képesek a továbbjutásra az Európa Ligában.

A második számú európai kupasorozat selejtezőjének harmadik körében érdekelt a magyar bajnoki ezüstérmes Videoton. A fehérvári alakulat a belga Gentet kapta a párharcban. Az első mérkőzésen Nemaja Nikolic góljával 1-0-ra nyert a magyar csapat.

A visszavágóval kapcsolatban Czvitkovics Péter, aki korábban Székesfehérváron tanulta a futball alapjait, elmondta, nagyon nehéz mérkőzés vár a bajnoki ezüstérmesre. „A Gent egy kitűnő csapat, sosem adják fel, ráadásul hazai pályán kifejezetten veszélyesek. TV-ben néztem az első mérkőzést, és azt kell mondanom, hogy Paulo Sousa remekül megszervezte a Vidi védelmét, végig nagyon fegyelmezetten játszottak. Ha sikerül hasonlóan zártan védekezni Gentben is, akkor kiharcolhatja a fehérvári csapat a továbbjutást. Azt tudni kell, hogy főleg hazai pályán nagyon offenzív futballt játszik a Gent. Biztos vagyok benne, hogy egyből a középkezdés után neki fognak esni a Vidinek, és nagy nyomás alá helyezik a fehérvári kaput.”

A Belgiumban, egészen pontosan a KV Kortrijkban légióskodó Czvitkovics Péter szerint 12 000 ember, azaz telt ház és remek hangulat várható Gentben.

„Igaz, Gentben azért nincs olyan félelmetes atmoszféra, mint a Standard otthonában, de azért tizenkétezer néző így is jó hangulatot tud teremteni. Juhász Roli barátommal mi is ott leszünk, és szurkolunk azért, hogy a Vidi kiharcolja a továbbjutást.” –– nyilatkozta a középpályás a vidi.hu-nak.

A Videoton szerdán elrepült Belgiumba, Paulo Sousa pedig este már Gentben vezényel edzést csapatának. A mérkőzést csütörtökön este 19.30-tól rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik