Foci

Kiesett a magyar bajnok

DVSC-BATE (debrecen, dvsc, dvsc-teva, bate boriszov, bajnokok ligája, )
DVSC-BATE (debrecen, dvsc, dvsc-teva, bate boriszov, bajnokok ligája, )

A DVSC a BATE Boriszovot fogadta Bajnokok-Ligája selejtező visszavágó mérkőzésen. A meccs előtt mindkét edző optimistán nyilatkozott, a végén Viktor Goncsarenko, a fehérorosz mesternek lett igaza. A BATE 2-0-ra nyert, a  DVSC-TEVA 1-3-as összesítéssel kiesett a Bajnokok-Ligája idei küzdelmeiből, de az Európa-Ligában folytathatja..

A Bajnokok Ligája harmadik selejtező körében a Debrecen a BATE Boriszovval küzdött a továbbjutásért. Az első mérkőzésen Boriszovban, bár a 93. percig vezetett a Loki, a vége 1-1-es döntetlen lett. A visszavágón egy esetleges 0-0-as eredmény így a Loki továbbjutását eredményezte volna, ennek ellenére a mérkőzés előtt Kondás Elemér, a debreceniek mestere azt ígérte: “úgy lépünk pályára, hogy győzelemre játszunk!”.

Természesen a BATE Boriszov vezetőedzője, Viktor Goncsarenko egészséges optimizmussal nyilatkozott: “Nem érzem, hogy nehéz helyzetben lennénk az 1-1 miatt, voltunk már ennél rázósabb szituációban is”– mondta. Optimizmusban tehát egyik fél részéről sem volt hiány akkor, amikor az izraeli Liran Liani játékvezető a nyíregyházi stadion telt háza előtt kivezette a csapatokat a kezdőkörbe.

Debreceni részről Varga sárga lapjai miatt nem játszhatott, így a rögvest agilisan fellépő és letámadó BATE Boriszov támadásait leginkább Ramos és az új szerepkörtben feltűnő Bódi próbálta megszűrni a középpályán, míg a védelem tengelyében a magyar bajnokság toronymagasan legjobb belső védőjének, Mészárosnak kellett többször közbeavatkoznia.

Coulibaly sokat birkózott, de eredménytelenül

Meglehetősen nagy iramban kezdődött a mérkőzés és meglehetősen paprikás hangulatban. Coulibaly többször volt földön, mint állva, ennek ellenére a játékvezető sípja rendre néma maradt, míg Hlebéknek aprónak tűnő debreceni szabálytalanságokat is azonnal befújt. Ő tudja miért, de eleinte egyértelműen jobban “tisztelte” a nagyobb pénztárcájú  fehérorosz csapatot.

Az első félidőben végig inkább a BATE uralta a játékot és veszélyeztetett többet, ami a 25. percben érett góllá. Rogyionov ugratta ki tökéletesen Mozolevszkijt, akit Nikolov nem lemaradt róla és a fehérorosz szélső estében elgurította a labdát Verpecz mellett. 0-1 és ennyi is maradt a félidő végéig.

Nyilvánvaló, a továbbjutás érdekében valamit váltani kellett a szünetben, és lőn: a Loki átállt 4-4-2-re, Bódi kiment megszokott helyére a szélre, míg Coulibaly mellé bejött Sidibe. Viszont a játék képébensok minden nem változott, sőt. Nikolov valami furcsa indíttatásból hat percen belül előbb Hlebet (sárga), majd Mozorevskit rántotta le (sárga) – a második után elküldte zuhanyozni a játékvezető. A létszámcsökkenés okozta tanácstalanságot 2 percen belül kihasználta a BATE – Vologyko 15 méteres lövése megpattant és Verpecz lábai között  a labda a kapuban kötött ki. Immár három gólt kellett volna szerezzen a Loki a továbbjutáshoz. Becsületére legyen mondva, a Loki nem adta fel, megpróbálta a lehetetlent, küzdött becsülettel, de végül Rezes 72. percben lőtt remek lövésén kívül, amit Gorbunov kapufára tornázott másra nem futotta.

Kétségtelen tény, ez a BATE egyelőre érettebb, rutinosabb, jobb csapat, mint a Debrecen, megérdemelten jutott tovább. A DVSC közönsége rendkívül szimpatikusan vastapssal jutalmazta csapatát annak ellenére, hogy a Loki kiesett, igaz, az Európa-Ligában még újabb nemzetközi mérkőzéseket hoz nekik kedvenc csapatuk.

DVSC-TEVA – BATE Boriszov, Bajnokok-Ligája, 3. selejtező, visszavágó

DVSC-TEVA – BATE Boriszov 0-2 (0-1)

Debrecen: Verpecz – Nikolov Simac, Mészáros, Korhut – Ramos, Nagy Z., Szakály, Bódi, Yannick – Coulibaly
Cs: Sidibe 45. (Nagy Z.), Rezes 65. (Yannick), Máté P. 84. (Simac)

BATE Boriszov: Gorbunov – Poljakov, Radkov, Simics, Bordacsev – Volodko, Olehnovics, Blaha, Hleb, Mozolevszkij – Rogyionov
Cs: Jurevics 45. (Baha), Pavlov 64. (Rogyionov), Rudik 84. Volodko

Gól: Mozolevszkij 25. perc, Volodko 58. perc

Sárga lap: Korhut 12., Coulibaly 43., Mészáros 45., Nikolov 52., 57., Simics 60., Radkov 82.

Kiállítva: Nikolov 57. perc, két sárga után

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik