Foci

Mourinho csapata nyert, a mester a tizedikre hajt

jose mourinho (jose mourinho, )
jose mourinho (jose mourinho, )

José Mourinho a Real Madrid edzője semmi meglepőt nem mondott akkor, amikor kijelentette: a Bajnokok Ligája-címre hajt csapatával.

A Real tavalyi bajnoki évadban több csúcsot is felállított a spanyol élvonalban: 100 megszerzett pont, 121 lőtt gól, 32 megnyert bajnoki mérkőzés. Ennek a kimagasló teljesítménynek köszönhetően nyerte meg a spanyol bajnokságot az ősi rivális, az FC Barcelona előtt. Ebben a magasságban, ahol a Real Madrid szárnyal tavaly óta csak a klubfutball legékesebb trófeája, a bajnoki cím mellett csakis a BL serleg lehet a fő cél – amit tavaly nem sikerült megnyerni. Ezt az egyszerű állítást fogalmazta meg kicsit bővebben, a maga cseppet sem szerény stílusában Jose Mourinho, a királyi gárda portugál mestere az as.com -nak.

“Nehéz  feladat ennyi díj elnyerése, rekord felállításautáni bajnoki idényt követően újabb célt meghatározni. Kemény a felkészülésünk, mert tudjuk, hogy nem könnyű az előttünk álló évad. A keretben már nem sok változás lesz, kiváló játékosaink vannak, akik képesek megfelelni a kihívásnak, hogy harcba szálljunk a klub tizedik Bajnokok Ligája címéért.” – nyilatkozta a portugál tréner az as.com című spanyol honlapnak.

Mourinho ennek szellemében és a World Challange Football 2012 keretében játszott felkészülési mérkőzést csapatával a mexikói Santos Laguna csapata ellen. A mérkőzést a Sam Boyd Stadionban 29 152 néző előtt rendezték Las Vegasban, ráadásul műfüvön, amihez a Real játékosai kevésbé vannak hozzászokva.

Felkészülési mérkőzés: Real Madrid-Santos Laguna 2-1 (1-1)

REAL MADRID: Casillas (Adán 46.),Arbeloa (Nacho 46.), Varane (Pepe 46.), Albiol (Ramos 46.), Coentrao (Sahin 46.), Xabi (Lass 46.), Granero (Khedira 46.); Jesé (Alex 27.) (Morata 46.), Özil (Kaká 46.), C. Ronaldo (Callejón 46.); Higuaín (Benzema 46.).

SANTOS LAGUNA: Sánchez; Ibáñez, Estrada, Baloy, Galindo (Figueroa 70.); Suárez (Rodríguez 58.), Rodríguez (Marc Crosas 46.), Ludueña, Salinas (Martínez 77.); Gómez, Quintero (Alanís 8.).

Gólok: Xabi Alonso (14.), Khedira (72.), Suárez (25.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik